Garmin zal zich terugtrekken uit telefoniemarkt na aanhoudende slechte resultaten

Garmin heeft laten weten de mobiele markt voorgoed vaarwel te zeggen als de prestaties op dit vlak niet significant verbeteren het komende half jaar. De op navigatie gerichte telefoons van Garmin-Asus doen het momenteel te slecht.

Garmin-Asus Nuvifone M10 and A50 hands-on

Navigatiesystemen worden steeds meer vervangen door mobiele telefoons met een gelijkwaardige navigatiefunctie en daar hebben producenten als Garmin en TomTom flink last van. Garmin had dan ook een plan uitgedokterd en het klonk allemaal erg mooi: Garmin zou samen met het grote geld van de navigatiemarkt naar de telecommarkt verplaatsen. Daarvoor kondigde de producent al in 2008 een telefoon aan, die overigens constant uitgesteld werd. In 2009 ging Garmin zelfs een samenwerking aan met Asus, waarna dan eindelijk de eerste ‘Nuvifones’ op de markt kwamen. Inmiddels is er ook een model in Nederland aangeland: de Garmin-Asus Nuvifone A10. Helaas bleven de goede verkoopcijfers van dit toestel, samen met de goede verkoopcijfers van alle Nuvifones wereldwijd uit. In de lente zette Garmin een bescheiden bedrag van 28 miljoen dollar om in de telecommarkt. Ter vergelijking: het relatief kleine HTC zette in mei ongeveer het twintigvoudige hiervan om.

Garmin heeft dan ook haar conclusies getrokken en Chief Financial Officer Kevin Rauckman liet dan ook weten dat Garmin het voor gezien zal houden in deze markt als alles er over een half jaar niet significant beter uitziet. Hierbij vertelde hij dat het zou kunnen dat Garmin alles op alles gaat zetten om dit voor elkaar te krijgen, maar erg waarschijnlijk is het niet dat dat gaat gebeuren. Asus zal trouwens hoe dan ook wel doorgaan in de smartphone-markt als launch-partner van Microsoft voor Windows Phone 7.

Bron: Phone Arena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters