Garmin zet de aanval in op Tele Atlas

Garmin heeft vandaag te kennen gegeven dat het een hoger bod zal uitbrengen dan TomTom op kaart producent Tele Atlas. Het overnamebod komt neer op 2,3 miljard euro.

Daarmee overtreft Garmin het bod ter waarde van 1,8 miljard euro van de Nederlandse concurrent TomTom op Tele Atlas met 15 procent. Dat heeft Garmin woensdag bekendgemaakt. Tele Atlas zegt het voorgenomen bod in overweging te nemen. TomTom deed op 2 oktober een officieel bod van 21,25 euro per aandeel op zijn belangrijkste leverancier van digitale kaarten. Het bestuur van Tele Atlas steunde het bod van TomTom. Beleggers speculeerden echter al weken op een tegenbod. Het aandeel Tele Atlas stond sinds het ingaan van de biedingstermijn hoger dan het bod.

Een belangrijke aanleiding voor de speculaties was het bod van de Finse telefoonproducent Nokia op het Amerikaanse Navteq, de enige concurrent van het Nederlands-Belgische Tele Atlas. Garmin had ook interesse om Navteq over te nemen. Ook werden internetbedrijven Google en Microsoft genoemd als geïnteresseerde partijen. Dinsdag liet Tele Atlas tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers nog weten dat het bod van TomTom volgens plan verliep. TomTom en Tele Atlas waren in afwachting van toestemming van de Europese Commissie. De biedingstermijn van het bod van TomTom loopt op 4 december af.

Ist1735577XXL 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters