Garmin zet de aanval in op Tele Atlas

Garmin heeft vandaag te kennen gegeven dat het een hoger bod zal uitbrengen dan TomTom op kaart producent Tele Atlas. Het overnamebod komt neer op 2,3 miljard euro.

Daarmee overtreft Garmin het bod ter waarde van 1,8 miljard euro van de Nederlandse concurrent TomTom op Tele Atlas met 15 procent. Dat heeft Garmin woensdag bekendgemaakt. Tele Atlas zegt het voorgenomen bod in overweging te nemen. TomTom deed op 2 oktober een officieel bod van 21,25 euro per aandeel op zijn belangrijkste leverancier van digitale kaarten. Het bestuur van Tele Atlas steunde het bod van TomTom. Beleggers speculeerden echter al weken op een tegenbod. Het aandeel Tele Atlas stond sinds het ingaan van de biedingstermijn hoger dan het bod.

Een belangrijke aanleiding voor de speculaties was het bod van de Finse telefoonproducent Nokia op het Amerikaanse Navteq, de enige concurrent van het Nederlands-Belgische Tele Atlas. Garmin had ook interesse om Navteq over te nemen. Ook werden internetbedrijven Google en Microsoft genoemd als geïnteresseerde partijen. Dinsdag liet Tele Atlas tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers nog weten dat het bod van TomTom volgens plan verliep. TomTom en Tele Atlas waren in afwachting van toestemming van de Europese Commissie. De biedingstermijn van het bod van TomTom loopt op 4 december af.

Ist1735577XXL 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters