Gartner laat haar vorm van de werkelijkheid los, ZTE grote verliezer

Naast IDC heeft ook Gartner een rapport over de totale telefoonverkopen in 2010 losgelaten, waarin ZTE het betrekkelijk minder goed doet dan in de versie van IDC. Ook zijn er volgens Gartner 200 miljoen telefoons meer verkocht dan volgens IDC.

Gartner telefoonverkopen 2010

De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden liggen, maar het gigantische verschil in de verkopen van ZTE is wel opmerkelijk. Alle grote producenten hebben volgens de twee firma’s ongeveer evenveel verkocht, terwijl ZTE volgens IDC 51,8 miljoen telefoons verkocht, en volgens Gartner 28,7 miljoen. Daarmee ziet de top 5 van Gartner er een stuk traditioneler uit: Nokia, Samsung, LG, RIM en Apple bezetten de eerste vijf plaatsen. ZTE komt pas op de 8e plaats achter Sony Ericsson en Motorola.

Wellicht dat Gartner en IDC anders omgaan met de ODM- en OEM-toestellen die ZTE produceert, hoewel IDC al beweert dat ze alleen toestellen die onder het ZTE-merk verkocht zijn meerekent. Daar kan weinig af zou je denken.

Gartner brak de verkoopcijfers ook nog uiteen naar smartphone-besturingssystemen. Daar kwam een redelijk voor de hand liggende top 5 uit voort: Symbian staat op de eerste plaats, gevolgd door Android, het BlackBerry OS, iOS en de beide versies van Windows Phone, die in één categorie opgenomen zijn. Die vijf, of eigenlijk zes, besturingssystemen maken samen 96,2% van de markt uit en de andere 3,8% wordt geleverd door systemen als Bada, WebOS en Maemo.

Ondertussen meldt Phonedog dat IDC in een rapport heeft gezegd dat er nu meer smartphones verkocht worden dan PC’s. Die omslag vond plaats in het vierde kwartaal van 2010. In dat kwartaal gingen er volgens IDC 100,9 miljoen smartphones over de toonbank, tegenover 92,1 PC’s.

Gartner besturingssystemen 2010

 

Bron: TechCrunch

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters