Gartner stelt verwachtingen van de mobiele OS-markt bij, schrijft Symbian af

Gartner houdt constant de mobiele markt in de gaten, waaronder ook de verdeling van de verschillende smartphonebesturingssystemen in de markt. Het bedrijf deed in 2009 een aantal voorspellingen voor de toekomst, maar heeft nu besloten die toch bij te stellen.

Gartner OS voorspellingen april 2011

De smartphonemarkt is extreem moeilijk te voorspellen met jaarlijks minimaal één nieuwkomer die het soms erg goed doet, en soms geen zoden aan de dijk weet te zetten. Toch probeert onderzoeksbureau Gartner een beeld van de toekomst van deze markt te geven. Dat gaat niet altijd even goed, zo bleek al toen de cijfers over vorig jaar bekend werden. In 2010 was Android qua verkoopvolume al bijna zo groot als Gartner in 2009 voorspelde dat het in 2012 zou zijn. Het marktaandeel van het systeem lag zelfs al anderhalf keer zo hoog.

Tijd dus om de verwachtingen een beetje bij te stellen, en dat is ook precies wat Gartner gedaan heeft. Wat daarbij opvalt is dat vooral Android en iOS een veel hoger marktaandeel zullen behalen in 2012 dan wat Gartner eerder verwachtte en dat het marktaandeel van Symbian hard zal kelderen. Het totale marktvolume ligt in de nieuwe verwachtingen ook een stuk hoger.

Volgens Gartner zal Android in 2012 ongeveer de helft van de smartphonemarkt bezitten en komt iOS op een vijfde van die markt uit. Het BlackBerry OS en Windows Phone 7 zullen nek aan nek gaan met beiden ongeveer 12% marktaandeel en Symbian zal nog maar 5% van de markt bezitten, tegenover 38% in 2010.

In de jaren die volgen tot 2015 zal Android een stabiele positie behouden volgens Gartner en is Windows Phone 7 de enige die een flinke groei doormaakt, ten koste van Symbian, iOS en BlackBerry. Daarmee zal dat platform in 2015 na Android de 2e van de smartphonemarkt zijn volgens Gartner.

Gartner OS voorspellingen april 2011

 

Gartner OS voorspellingen april 2011

 

Bron: Android Community</a>

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters