Google brengt toetsenbord met ingebouwde zoekfunctie uit

Google heeft een nieuw toetsenbord genaamd Gboard uitgebracht op iOS, waarmee je binnen het toetsenbord dingen kunt opzoeken.

Google

Google brengt geregeld apps of nieuwe functies eerst naar iOS in plaats van zijn eigen Android, het mobiele besturingssysteem dat enorm hard aan het groeien is. Zo ook Gboard, een speciaal toetsenbord dat Google vandaag heeft uitgebracht. Aanvankelijk lijkt het een normaal toetsenbord te zijn met alle functies die je van een mobiel toetsenbord verwacht, tot je de ingebouwde zoekfunctie ontdekt. Je kunt op Google zoeken naar wat je zojuist hebt getypt door op een knop te drukken, zonder dat je daardoor naar een browser zoals Safari of Chrome hoeft te gaan. Vervolgens kun je het resultaat gelijk doorsturen of plakken in je chat, waardoor je dus een stuk sneller iets kunt delen.

Gboard

Stel je hebt een discussie over smartphones en je gesprekspartner weet niet hoe de Galaxy S6 er uit ziet. Dan hoef je enkel de naam van het toestel in je chatvenster te typen en op de zoekknop te drukken om gelijk te Googlen. Vervolgens zie je gewoon binnen je toetsenbord de resultaten, waardoor je dus gelijk een foto van het toestel kunt delen die je via Google afbeeldingen hebt gevonden. Ook kun je zo heel snel iets controleren of bijvoorbeeld gifjes delen.

Gboard

Alleen op iOS

De zoekfunctie kan naast het voorspellen van wat je bedoelt ook tussen je contacten zoeken, wat natuurlijk altijd handig is.  Helaas kun je Google’s Gboard op het moment van schrijven enkel nog gebruiken als je toetsenbord op het Engels staat. Gboard is vreemd genoeg nog niet voor Android beschikbaar, en het is ook maar de vraag of Google het toetsenbord ook naar zijn eigen platform zal brengen. Op Android kun je dankzij Google Now on Tap en gestures immers sowieso al sneller zoeken dan op iOS.

Bron: App Store

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters