Google brengt toetsenbord met ingebouwde zoekfunctie uit

Google heeft een nieuw toetsenbord genaamd Gboard uitgebracht op iOS, waarmee je binnen het toetsenbord dingen kunt opzoeken.

Google

Google brengt geregeld apps of nieuwe functies eerst naar iOS in plaats van zijn eigen Android, het mobiele besturingssysteem dat enorm hard aan het groeien is. Zo ook Gboard, een speciaal toetsenbord dat Google vandaag heeft uitgebracht. Aanvankelijk lijkt het een normaal toetsenbord te zijn met alle functies die je van een mobiel toetsenbord verwacht, tot je de ingebouwde zoekfunctie ontdekt. Je kunt op Google zoeken naar wat je zojuist hebt getypt door op een knop te drukken, zonder dat je daardoor naar een browser zoals Safari of Chrome hoeft te gaan. Vervolgens kun je het resultaat gelijk doorsturen of plakken in je chat, waardoor je dus een stuk sneller iets kunt delen.

Gboard

Stel je hebt een discussie over smartphones en je gesprekspartner weet niet hoe de Galaxy S6 er uit ziet. Dan hoef je enkel de naam van het toestel in je chatvenster te typen en op de zoekknop te drukken om gelijk te Googlen. Vervolgens zie je gewoon binnen je toetsenbord de resultaten, waardoor je dus gelijk een foto van het toestel kunt delen die je via Google afbeeldingen hebt gevonden. Ook kun je zo heel snel iets controleren of bijvoorbeeld gifjes delen.

Gboard

Alleen op iOS

De zoekfunctie kan naast het voorspellen van wat je bedoelt ook tussen je contacten zoeken, wat natuurlijk altijd handig is.  Helaas kun je Google’s Gboard op het moment van schrijven enkel nog gebruiken als je toetsenbord op het Engels staat. Gboard is vreemd genoeg nog niet voor Android beschikbaar, en het is ook maar de vraag of Google het toetsenbord ook naar zijn eigen platform zal brengen. Op Android kun je dankzij Google Now on Tap en gestures immers sowieso al sneller zoeken dan op iOS.

Bron: App Store

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters