'GC990 Louvre wordt LG's eerste 12-megapixelcameratelefoon'

Dat LG ook aan een cameratelefoon met een 12-megapixelcamera werkt kon iedereen wel bedenken, maar details waren nog niet bekend. Nu heeft LG het toestel zelf gelekt op een tentoonstelling in Warschau, de eerste foto’s en specificaties van deze LG GC990 Louvre zijn nu bekend.

LG GC990 Louvre spy-pic Warsawbevestiging van LG zelf. Details bleven echter nog steeds uit, maar ook die zijn nu gelekt door LG. Het toestel, de GC990 Louvre, werd getoond op een tentoonstelling in Warschau, Polen. Hier werd bekend dat het toestel zowel een 12-megapixelcamera als HD-video-opname zal hebben, waarmee het toestel het beste van de Samsung i8910 HD en de Sony Ericsson Satio combineert.

De naamgeving van het toestel is weliswaar niet heel bijzonder, maar wel interessant. De naam bestaat uit een nummer en een gewone naam, zoals we dat al even zien bij LG, maar erg opvallend is dat die naam gelijk is aan de codenaam van een Samsung-toestel, de Samsung B7610 Omnia Pro die ook bekend is als Samsung Louvre. Ook het typenummer is opvallend, hoewel er bij LG nooit echt een duidelijke opbouw te bespeuren was in de reeks, lijkt die nu toch te komen. Zo zagen we al de GC900, net als de GC990 een cameratelefoon. Het zou dus goed kunnen dat het voorvoegsel GC staat voor GSM Camera of iets dergelijks. Zo zien we bijvoorbeeld ook de voorvoegsels GD, GB en GW, die gezien de telefoons die erbij horen kunnen staan voor GSM Design, GSM Basic en GSM Web. Hierbij geeft het nummer dat na het voorvoegsel komt natuurlijk aan hoe hoog het toestel in de markt staat.

De GC990 Louvre zal dus uitgerust zijn met een 12-megapixelcamera en HD-video-opname, met daarbij een hoop extra functies. Zou heeft het toestel de zogenaamde Intellizoom-functie, waarvan de werking nog niet precies bekend is. Ook zal de telefoon het zogenaamde ‘zero shutter lag’ meekrijgen, wat betekent dat het toestel slechts een fractie van een seconde nodig zal hebben tussen het indrukken van de sluitertoets tot het maken van de foto. Ook krijgt de GC990 touch-focus en een xenon-flitser met zich mee. Naast al deze camerafuncties zal het toestel uitgerust zijn met ondersteuning voor DivX- en Xvid-video’s, UMTS, Wi-Fi, gps en tv-out. Het scherm krijgt een doorsnede van 3,2 inch en zal 16 miljoen kleuren kunnen weergeven. Net als de meeste recente touchscreentoestellen van LG zal de GC990 de S-Class interface krijgen.

LG GC990 Louvre spy-pic Warsaw back

 

LG GC990 Louvre spy-pic Warsaw specs

 

Bron: GSM Arena

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters