Samsung Gear 360 vanaf 10 juni in Nederland te koop

Samsung’s Gear 360 is vanaf 10 juni in Nederland te koop. Het is een goedkopere camera waarmee je zelf je eigen virtual reality content kan opnemen.

Virtual realityGear 360

Nadat de innovatie  de afgelopen jaren een beetje kwijt leek te zijn in de smartphonemarkt is virtual reality een welkome vernieuwing waar veel fabrikanten op zijn gedoken. Juist de hardware van smartphones kan in combinatie met goedkope billen zoals Google Cardboard virtual reality naar de gemiddelde consument brengen. Echte serieuze virtual reality brillen zoals de Oculus Rift en de HTC Vive werken een stuk beter, maar daar leg je dan ook meer dan €800 voor neer.

Gear VR

Daarom is bijvoorbeeld de Samsung Gear VR een mooi compromis. Dankzij de ingebouwde sensoren krijg je toch een beter beeld dan Google Cardboard zonder dat je er honderden euro’s aan uit hoeft te geven. Het is zeer vermakelijk om alle bestaande virtual reality content te bekijken, maar er komen ook steeds meer speciale camera’s op de markt waarmee je zelf content in 360 graden kunt opnemen zonder dat je er een fortuin aan kwijt bent.

Gear 360

Gear 360

Vanaf 10 juni is namelijk de Gear 360 beschikbaar in Nederland, een kleine camera van Samsung waarmee je zelf je belevenissen kan vastleggen in 360 graden. Dat betekent dat je foto’s en video’s dus niet alleen met een virtual reality bril te bekijken zijn, maar ook gewoon door je vrienden en familie in 360-graden op Facebook of Youtube bekeken kunnen worden. Daarvoor hoeven ze enkel hun smartphone of muis te bewegen om rond te kijken.

De Samsung Gear 360 heeft twee fisheye-lenzen, beide met een 15MP sensor. Dat levert scherpe 360 graden videos op met een resolutie van 3840 x 1920 en 30MP foto’s. Volgens Samsung kan de Gear 360 ook bij slecht licht nog mooie beelden opnemen.

Dankzij een snelle koppeling met je smartphone kun je direct je opgenomen content bekijken of delen met je smartphone. Dat is tegelijkertijd ook meteen het grootste nadeel van de Gear 360. De speciale camera werkt namelijk alleen met de Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 en Galaxy S6 edge. De kans is klein dat daar nog verandering in komt of dat je de opgenomen beelden direct naar een ander apparaat kan exporteren.Gear-360-Left

Prijs en beschikbaarheid

De Gear 360 is dus vanaf 10 juni in Nederland beschikbaar en gaat €349 kosten. Je krijgt er standaard een statief bij en natuurlijk de benodigde onderdelen om zelf aan de slag te gaan. Voor een aantal simpele vakantie video’s is het alsnog een vrij prijzige camera, maar voor virtual reality enthousiasten is het al een hele grote stap in de goede richting. Als eigenaar van een Samsung smartphone kun je zo in combinatie met de Gear VR en de Gear 360 zelf je eigen virtual reality content maken en bekijken.

Bron: Samsung

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters