Gebruik mobiel internet groeit onverminderd hard door in Nederland

De ACM heeft bekend gemaakt dat het mobiel internet verbruik in Nederland in een jaar tijd met 53 procent gestegen is. In 2013 werd maar liefst 27,6 petabyte aan mobiel verkeer gemeten in Nederland.

Volgens de ACM explodeerde het datagebruik in Nederland in een jaar tijd met 53 procent. Het aantal verbruikte gigabytes kwam in 2013 uit op bijna 29 miljoen stuks via smartphones en tablets. De stijging is het gevolg van het feit dat steeds meer consumenten een data-abonnement op hun toestel hebben. Daarnaast neemt het gebruik van mobiel internet ook simpelweg toe als gevolg van veranderde gebruikspatronen van consumenten; consumenten internetten nou eenmaal meer via hun smartphone. In totaal zijn er volgens de ACM 11 miljoen tablets en smartphones in Nederland die toegang hebben tot mobiel internet. Een jaar eerder waren er dat nog 9,8 miljoen stuks.

De ACM laat verder weten dat het aantal verstuurde sms’jes met 34 procent is afgenomen in 2013. In totaal werden er 6,3 miljard sms’jes verstuurd; een jaar eerder nog 9,5 miljard stuks. Dit als gevolg van mobiel internet en diensten als WhatsApp en Facebook Messenger. In totaal zijn er 19,3 miljoen aansluitingen in Nederland. Wat daarbij opvalt is dat het aantal abonnementen met een tablet is gedaald. Gemiddeld worden er 199 minuten gebeld met een abonnement, aldus het ACM. het gemiddeld verbruik voor data is gestegen naar 452MB per gebruiker.

Meer informatie over het gemiddeld verbruik in Nederland vind je op de website van het ACM.

Gemiddeld verbruik 2013 ACM telecom 
Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters