Gebruik mobiel internet groeit onverminderd hard door in Nederland

De ACM heeft bekend gemaakt dat het mobiel internet verbruik in Nederland in een jaar tijd met 53 procent gestegen is. In 2013 werd maar liefst 27,6 petabyte aan mobiel verkeer gemeten in Nederland.

Volgens de ACM explodeerde het datagebruik in Nederland in een jaar tijd met 53 procent. Het aantal verbruikte gigabytes kwam in 2013 uit op bijna 29 miljoen stuks via smartphones en tablets. De stijging is het gevolg van het feit dat steeds meer consumenten een data-abonnement op hun toestel hebben. Daarnaast neemt het gebruik van mobiel internet ook simpelweg toe als gevolg van veranderde gebruikspatronen van consumenten; consumenten internetten nou eenmaal meer via hun smartphone. In totaal zijn er volgens de ACM 11 miljoen tablets en smartphones in Nederland die toegang hebben tot mobiel internet. Een jaar eerder waren er dat nog 9,8 miljoen stuks.

De ACM laat verder weten dat het aantal verstuurde sms’jes met 34 procent is afgenomen in 2013. In totaal werden er 6,3 miljard sms’jes verstuurd; een jaar eerder nog 9,5 miljard stuks. Dit als gevolg van mobiel internet en diensten als WhatsApp en Facebook Messenger. In totaal zijn er 19,3 miljoen aansluitingen in Nederland. Wat daarbij opvalt is dat het aantal abonnementen met een tablet is gedaald. Gemiddeld worden er 199 minuten gebeld met een abonnement, aldus het ACM. het gemiddeld verbruik voor data is gestegen naar 452MB per gebruiker.

Meer informatie over het gemiddeld verbruik in Nederland vind je op de website van het ACM.

Gemiddeld verbruik 2013 ACM telecom 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Roamingkosten

Vanaf 15 juni geen extra roamingkosten meer: dit gaat er precies veranderen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters