'Gebruik smartphone stimuleert het brein'

Hier is een bericht dat smartphoneverslaafden graag lezen. Zwitserse universitaire onderzoekers hebben een studie gepubliceerd met de conclusie dat het gebruik van een smartphone het brein stimuleert. Hoe meer je met je vingers over het scherm veegt, hoe beter dat is voor je hersenactiviteit.

Vette vingers op het scherm

Dus mensen die apathisch, ongevoelig voor prikkels uit hun omgeving, naar hun smartpone zitten te staren en er met hun vinger over vegen, zijn eigenlijk bezig om hun hersenen te stimuleren. Althans, dat is wat de onderzoekers van de Universiteit van Zurich beweren.

Ze hebben de hersenactiviteit van proefpersonen gemeten met elektroden, een zogeheten EEG. Vervolgens kregen de proefpersonen een smartphone en de opdracht die te bedienen. Zolang de vingers en duim actief waren op het scherm, waren de hersenen extra actief. Zo bekeken kan een spelletje Flappy Bird je nog aardig slim maken.

De hersenactiviteit werd vergeleken met die van mensen met een ouderwets mobieltje, dat met toetsjes moet worden bediend. De hersenen van die mensen waren aanzienlijk minder in touw.

Er zijn echter twee belangrijke redenen om een pak zout bij de uitkomst van dit onderzoek te zetten. Het voortdurende gebruik van een smartphone kan ook tot allerlei pijnlijke problemen zorgen, zoals rsi. En punt twee, het onderzoek is betaald door de telecomindustrie. Hoe onafhankelijk de uitkomst van zo’n studie dan is, blijft ietwat ongewis.

Bron: Android Community

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters