'Gebruik smartphone stimuleert het brein'

Hier is een bericht dat smartphoneverslaafden graag lezen. Zwitserse universitaire onderzoekers hebben een studie gepubliceerd met de conclusie dat het gebruik van een smartphone het brein stimuleert. Hoe meer je met je vingers over het scherm veegt, hoe beter dat is voor je hersenactiviteit.

Vette vingers op het scherm

Dus mensen die apathisch, ongevoelig voor prikkels uit hun omgeving, naar hun smartpone zitten te staren en er met hun vinger over vegen, zijn eigenlijk bezig om hun hersenen te stimuleren. Althans, dat is wat de onderzoekers van de Universiteit van Zurich beweren.

Ze hebben de hersenactiviteit van proefpersonen gemeten met elektroden, een zogeheten EEG. Vervolgens kregen de proefpersonen een smartphone en de opdracht die te bedienen. Zolang de vingers en duim actief waren op het scherm, waren de hersenen extra actief. Zo bekeken kan een spelletje Flappy Bird je nog aardig slim maken.

De hersenactiviteit werd vergeleken met die van mensen met een ouderwets mobieltje, dat met toetsjes moet worden bediend. De hersenen van die mensen waren aanzienlijk minder in touw.

Er zijn echter twee belangrijke redenen om een pak zout bij de uitkomst van dit onderzoek te zetten. Het voortdurende gebruik van een smartphone kan ook tot allerlei pijnlijke problemen zorgen, zoals rsi. En punt twee, het onderzoek is betaald door de telecomindustrie. Hoe onafhankelijk de uitkomst van zo’n studie dan is, blijft ietwat ongewis.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters