'Gebruik smartphone stimuleert het brein'

Hier is een bericht dat smartphoneverslaafden graag lezen. Zwitserse universitaire onderzoekers hebben een studie gepubliceerd met de conclusie dat het gebruik van een smartphone het brein stimuleert. Hoe meer je met je vingers over het scherm veegt, hoe beter dat is voor je hersenactiviteit.

Vette vingers op het scherm

Dus mensen die apathisch, ongevoelig voor prikkels uit hun omgeving, naar hun smartpone zitten te staren en er met hun vinger over vegen, zijn eigenlijk bezig om hun hersenen te stimuleren. Althans, dat is wat de onderzoekers van de Universiteit van Zurich beweren.

Ze hebben de hersenactiviteit van proefpersonen gemeten met elektroden, een zogeheten EEG. Vervolgens kregen de proefpersonen een smartphone en de opdracht die te bedienen. Zolang de vingers en duim actief waren op het scherm, waren de hersenen extra actief. Zo bekeken kan een spelletje Flappy Bird je nog aardig slim maken.

De hersenactiviteit werd vergeleken met die van mensen met een ouderwets mobieltje, dat met toetsjes moet worden bediend. De hersenen van die mensen waren aanzienlijk minder in touw.

Er zijn echter twee belangrijke redenen om een pak zout bij de uitkomst van dit onderzoek te zetten. Het voortdurende gebruik van een smartphone kan ook tot allerlei pijnlijke problemen zorgen, zoals rsi. En punt twee, het onderzoek is betaald door de telecomindustrie. Hoe onafhankelijk de uitkomst van zo’n studie dan is, blijft ietwat ongewis.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters