'Gebruikers kunnen via Windows Mobile Marketplace applicaties delen met vrienden'

In een onlangs vrijgegeven vraaggesprek met Microsoft is duidelijk geworden dat gebruikers van Windows Mobile Marketplace gekochte applicaties met maximaal vijf andere gebruikers mogen delen. Microsoft wil hiermee de winkel een stuk toegankelijker maken.

Microsoft Marketplace

Microsoft wil met zijn Marketplace applicatiewinkel Windows Mobile 6.5-gebruikers ertoe brengen om via een gemakkelijke manier applicaties te kopen voor hun smartphone. Inmiddels is de producent druk bezig om regelgeving op te werpen voor de nieuwe winkel, daarnaast probeert het bedrijf ook een meer open imago te creƫren omtrent de te lanceren app store.

Zo is tijdens een interview duidelijk geworden dat consumenten die een applicatie via Marketplace gekocht hebben, de gekochte applicatie kunnen delen met vijf vrienden of kennissen. De gebruiker die de applicatie heeft aangekocht zal via een speciaal menu vijf accounts binnen Marketplace kunnen goedkeuren voor een bepaalde applicatie. Microsoft zou met deze actie de Marketplace een stuk toegankelijker en aantrekkelijker willen maken en daardoor meer Apps willen verkopen, aangezien consumenten sneller tot de koop over zullen gaan. Onbekend is echter of Microsoft hierdoor minder omzet zal gaan krijgen of juist meer.

Eerder werd al in hetzelfde interview duidelijk dat Windows Mobile 6.5 inmiddels klaar is om naar producenten te gaan. Daarin werd ook duidelijk dat de ontwikkelaars graag meer tijd hadden gehad om 6.5 te optimaliseren, wat jammer genoeg niet helemaal gelukt zou zijn.

Bron: Computerworld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters