'Gebruikers van high end-Android stappen over op iOS'

Steeds meer consumenten die nu nog een dure Android-telefoon hebben, overwegen over te stappen op de iPhone. “De nieuwe iPhones met een groot scherm zijn krachtige alternatieven.”

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Dit stelt Roberta Cozza, de onderzoeksdirecteur van Gartner. “Fabrikanten van Android-smartphones hebben er moeite mee om zich te onderscheiden van de concurrentie, maar ook om meer te bieden dan alleen technologie en features. Apple’s ecosysteem en merknaam vormen samen met de grotere schermen in de nieuwe iPhones een krachtig alternatief.”

Gartner verwacht daarom dat de groei van Apple zich dit jaar doorzet. “We verwachten dat de groei die iOS vorig jaar doormaakte zich, ondanks het flinke prijskaartje dat Apple voor zijn toestellen hanteert, doorzet in 2015.”

Redelijk opvallend, aangezien de Galaxy S6 waarschijnlijk de verkooprecords van Samsung gaat verbreken. Dit zou dus betekenen dat de klap valt bij andere, kleinere fabrikanten. De afzet van mobiele telefoons start dit jaar in totaal met 3,5 procent.

Dit komt waarschijnlijk omdat in ontwikkelingslanden steeds meer mensen een smartphone nemen. Zo groeit de markt in bijvoorbeeld India enorm, en wordt ook de Afrikaanse markt steeds interessanter voor smartphonefabrikanten.

Het wordt, kortom, dus interessant om te zien welke fabrikanten van high end Android-telefoons de dupe worden van gebruikers die overstappen op de iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Samsung lijkt er weinig van te gaan merken, maar hoe zal dat met HTC gaan? Of LG? Dat wordt interessant om te volgen. De One M9 is net uit en de G4 wordt binnenkort aangekondigd, en waarschijnlijk volgen er daarna van onderzoeksbureau’s, zoals Gartner, snel voorspellingen over de verkoop van deze nieuwe vlaggenschepen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters