'Gebruikers van high end-Android stappen over op iOS'

Steeds meer consumenten die nu nog een dure Android-telefoon hebben, overwegen over te stappen op de iPhone. “De nieuwe iPhones met een groot scherm zijn krachtige alternatieven.”

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Dit stelt Roberta Cozza, de onderzoeksdirecteur van Gartner. “Fabrikanten van Android-smartphones hebben er moeite mee om zich te onderscheiden van de concurrentie, maar ook om meer te bieden dan alleen technologie en features. Apple’s ecosysteem en merknaam vormen samen met de grotere schermen in de nieuwe iPhones een krachtig alternatief.”

Gartner verwacht daarom dat de groei van Apple zich dit jaar doorzet. “We verwachten dat de groei die iOS vorig jaar doormaakte zich, ondanks het flinke prijskaartje dat Apple voor zijn toestellen hanteert, doorzet in 2015.”

Redelijk opvallend, aangezien de Galaxy S6 waarschijnlijk de verkooprecords van Samsung gaat verbreken. Dit zou dus betekenen dat de klap valt bij andere, kleinere fabrikanten. De afzet van mobiele telefoons start dit jaar in totaal met 3,5 procent.

Dit komt waarschijnlijk omdat in ontwikkelingslanden steeds meer mensen een smartphone nemen. Zo groeit de markt in bijvoorbeeld India enorm, en wordt ook de Afrikaanse markt steeds interessanter voor smartphonefabrikanten.

Het wordt, kortom, dus interessant om te zien welke fabrikanten van high end Android-telefoons de dupe worden van gebruikers die overstappen op de iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Samsung lijkt er weinig van te gaan merken, maar hoe zal dat met HTC gaan? Of LG? Dat wordt interessant om te volgen. De One M9 is net uit en de G4 wordt binnenkort aangekondigd, en waarschijnlijk volgen er daarna van onderzoeksbureau’s, zoals Gartner, snel voorspellingen over de verkoop van deze nieuwe vlaggenschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Ik ben sedert 2007 een iPhone gebruiker en ondertussen ook al één en ander van Android ook gehad, bvb Galaxy S4, Nexus 7, Nokia 800, Galaxy tab 2, allemaal toen ze uitkwamen en ik kan toch niet zeggen dat Android of Windows mij kan bekoren, iemand die graag zijn toestel volledig naar zijn hand zet is misschien beter af met Android maar ik vind met wat Apple aanbied je ruimschoots toekomt. Ook de veiligheid van Apple tegenover de concurrentie vind ik persoonlijk belangrijk. De Google Playstore zit vol met malware en je moet telkens weer de kleine lettertjes lezen daar je bij de Appstore gerust je gangen kan gaan, allemaal tot het uiterste gecontroleerd. Daar de verkoopcijfers van iOS toestellen vergeleken worden met Android toestellen is al helemaal te gek voor woorden, een handvol toestellen tegen tientallen toestellen van een 50€ tot……. Als je dan de specs nog eens onder de loep neemt zie je maar pas hoeveel Apple nog te goed heeft tegenover Android zullen ze heel creatief moeten zijn in de toekomst daar ze ver aan het plafond zitten. En dan de prijzen waar ze vroeger Apple op af kraakten, tegenwoordig is dat ook niet meer nodig want elke concurrent is even duur, zoniet duurder geworden. Apple behoud nog steeds zijn waarde daar elke concurrent zijn prijzen al zelf laat kelderen, ik vind het bij deze normaal dat meer Android gebruikers overstappen naar Apple met zijn goed draaiend iOS waar je bij Android constant bezig bent het serieus draaiende te houden.

  1. Quasimodo -

   Ik snap jouw positieve Apple prijs prijsvergelijking niet helemaal. Om maar gelijk de grootste concurrent van de iPhone 6 te pakken, de Galaxy S6 die even duur is, maar waar je simpelweg veel meer voor terug krijgt.
   Een S6 heeft
   – OIS (zoals de camera van de 6 plus)
   – draadloos laden
   – snelladen
   – QHD tegen HD
   – 5.1" vs 4.7"
   – 3GB vs 1GB
   – 32GB vs 16GB

   We kunnen discussies over de bouwkwaliteit, accu en sdcard dit keer overslaan. Maar een feit blijft dat je bij een S6 meer krijgt voor het zelfde geld al vind ik zelfs een S6 ook te duur. Apple's prijzen blijven exorbitant hoog ook in een verrgelijking met een S6

   De fanboys beginnen dan gelijk over gebruikerservaring en geoptimaliseerd OS etc. Allemaal bulshitt natuurlijk. Het staat helemaal los van wat Apple biedt aan hardware en de prijs die ze er voor vragen.

   Jouw euforie over iOS vs Android deel ik niet. Ik heb nooit last van " het serieus draaiende te houden" van Android maar hecht wel bijzonder veel waarde aan mijn vrijheid en de flexibiliteit die Android biedt.

   "Als je dan de specs nog eens onder de loep neemt zie je maar pas hoeveel Apple nog te goed heeft tegenover Android zullen ze heel creatief moeten zijn in de toekomst daar ze ver aan het plafond zitten. "
   Je praat Apple de hemel in maar je begrijpt kennelijk niet dat Android al lang en breed Apple achter zich gelaten heeft en dat Apple alle zeilen bij moet zetten om Android bij te houden. Apple komt met hangende pootjes bij Samsung voor het produceren van de nieuwe Apple SoC's. Dat is niet omdat ze zulke goeie vriendjes met Samsung zijn maar omdat ze nergens anders terecht kunnen.

   De iPhone 6 plus 64GB (de 16GB is simpelweg veel te weinig voor mij) is de eerste iPhone die ik qua specs en looks wel zou willen hebben. Zij het niet dat ik hem veel te groot vind voor het scherm formaat (te grote bezels) en uiteraard met zijn prijs van €899,00 bijna lachwekkend. Daarnaast is de achteruitgang in flexibiliteit van iOS me veel te groot. Ik heb nu een OnePlus One met vergelijkbare specs maar kostte me 1/3 van de prijs. Wellicht is de camera van de iPhone marginaal beter, maar daar houdt het wel mee op. Jij ziet het allemaal door een roze bril. Allemaal prima maar je preekt voor eigen parochie.

 2. iRobot -

  Bouke weer met zijn bijzondere kijk op de wereld. De dupe worden? Ik denk dat Android's aanbod beter is dan ooit.
  Dus ik zie de wereld erg anders dan jij Bouke.

  1. Danijel -

   Met dupe worden bedoelt Bouke welke fabrikanten minder telefoons zullen gaan verkopen als gevolg hiervan. Ik denk persoonlijk dat dit wel mee zal vallen, al zitten veel Android-fabrikanten in zwaar weer.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters