Gedeeltelijk verkoopverbod voor iPad in China

Apple heeft een verkoopverbod voor de kiezen gekregen in het zuidelijke gedeelte van China. Een rechtbank heeft geoordeeld dat de fabrikant inbreuk maakt op de merknaam iPad met haar eigen iPad-tablet.

De Amerikaanse fabrikant ligt al tijden overhoop met het Chinese bedrijf Proview dat in 2009 de merknaam iPad had aangekocht voor de Chinese markt. Proview zelf fabriceert niets meer en is eigenlijk nog een lege huls met patenten en merknamen in het portfolio. Desondanks weet de Chinees Apple keer op keer om de oren te slaan met haar patenten rondom het iPad merk. Apple trekt hierbij veelal aan het kortste eind en ook deze keer moet de fabrikant een bittere nederlaag incasseren.

Daar waar het eerder op leek dat de overheid in China niet de iPad zouden gaan verbieden, is dat nu wel gebeurd, zo meldt Nu.nl. Een rechter in het zuidelijke gedeelte van China heeft voor zijn provincie de verkoop van de iPad verboden. De rechtbank is van mening dat Apple met haar iPad inbreuk maakt op het merkenrecht van Proview. De meeste iPads waren al uit de winkels gehaald in China omdat een dergelijk verbod er al aan zat te komen.

Apple heeft gelijk beroep aangetekend tegen de uitspraak. Daarnaast zijn de twee bedrijven ook nog in gesprek om eventueel een licentie te nemen op het merkenrecht van de iPad.

Apple iPad 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters