Gedeeltelijk verkoopverbod voor iPad in China

Apple heeft een verkoopverbod voor de kiezen gekregen in het zuidelijke gedeelte van China. Een rechtbank heeft geoordeeld dat de fabrikant inbreuk maakt op de merknaam iPad met haar eigen iPad-tablet.

De Amerikaanse fabrikant ligt al tijden overhoop met het Chinese bedrijf Proview dat in 2009 de merknaam iPad had aangekocht voor de Chinese markt. Proview zelf fabriceert niets meer en is eigenlijk nog een lege huls met patenten en merknamen in het portfolio. Desondanks weet de Chinees Apple keer op keer om de oren te slaan met haar patenten rondom het iPad merk. Apple trekt hierbij veelal aan het kortste eind en ook deze keer moet de fabrikant een bittere nederlaag incasseren.

Daar waar het eerder op leek dat de overheid in China niet de iPad zouden gaan verbieden, is dat nu wel gebeurd, zo meldt Nu.nl. Een rechter in het zuidelijke gedeelte van China heeft voor zijn provincie de verkoop van de iPad verboden. De rechtbank is van mening dat Apple met haar iPad inbreuk maakt op het merkenrecht van Proview. De meeste iPads waren al uit de winkels gehaald in China omdat een dergelijk verbod er al aan zat te komen.

Apple heeft gelijk beroep aangetekend tegen de uitspraak. Daarnaast zijn de twee bedrijven ook nog in gesprek om eventueel een licentie te nemen op het merkenrecht van de iPad.

Apple iPad 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters