‘Geen 3,5mm audiopoort meer op nieuwe iPhone’

Volgens enkele geruchten zou de opvolger van de iPhone 6S geen 3,5mm audiopoort meer krijgen voor het aansluiten van audioapparatuur.

'Geen 3,5mm audiopoort meer op nieuwe iPhone' iphone onderkant audiopoort

De klassieke 3,5mm audioaansluiting zou bij de komst van de nieuwe iPhone verdwijnen. Apple zou willen dat audioapparatuur in de toekomst enkel via de Lightning-connector wordt aangesloten. Dit nieuws komt van een Japanse website die het in het verleden al vaker bij het juiste eind had met betrekking tot de iPhone.

Apple wil dus dat de Lightning-poort, die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft, in de toekomst voor zowel opladen als audio gebruikt wordt. Dat zou kunnen betekenen dat bestaande audioapparaten zonder een tussenstuk niet meer aan te sluiten zijn op de nieuwe iPhone. Apple zal waarschijnlijk zelf oordopjes maken met een Lightning-aansluiting, en aan de hand van licenties andere bedrijven ook toelaten hetzelfde te doen. Philips heeft nu bijvoorbeeld als een van de weinige fabrikanten al apparaten die Lightning gebruiken. Het aansluiten van apparatuur aan de hand van Bluetooth blijft ook een mogelijkheid.

De audiopoort zou weg moeten zodat Apple de nieuwe iPhone nog dunner kan maken. De 3,5mm poort neemt nu bij de iPhone 6S min of meer de helft van de dikte van het toestel in beslag. Om de iPhone 7 nog dunner te kunnen maken zou het essentieel zijn dat de klassieke audiopoort verdwijnt.

Bron: Macotakara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rob borremans -

  Ik ben echt wel een Apple fan,maar ik begin me steeds meer te irriteren aan het opdring gedrag van deze firma.
  Kan ook niet wachten tot de Huawei mate 8 uitkomt met 4000 mah accu.

 2. Arnold Jansma -

  Levert natuurlijk extra inkomsten op want hun accessoires zijn niet goedkoop. Kan niet wachten wanneer de klanten de rug toekeren aan dit gehaaide bedrijf.

 3. Dominick -

  Ik mag toch hopen dat dit niet waar is. Kan me de tijd nog herinneren dat iedere fabrikant zijn eigen aansluiting voor audio en opladen had en ik ben heel blij dat we die achter ons geladen hadden. Lekker allemaal over op usb-c en een 3,5mm jack zou ik zeggen 🙂

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters