‘Geen 3,5mm audiopoort meer op nieuwe iPhone’

Volgens enkele geruchten zou de opvolger van de iPhone 6S geen 3,5mm audiopoort meer krijgen voor het aansluiten van audioapparatuur.

'Geen 3,5mm audiopoort meer op nieuwe iPhone' iphone onderkant audiopoort

De klassieke 3,5mm audioaansluiting zou bij de komst van de nieuwe iPhone verdwijnen. Apple zou willen dat audioapparatuur in de toekomst enkel via de Lightning-connector wordt aangesloten. Dit nieuws komt van een Japanse website die het in het verleden al vaker bij het juiste eind had met betrekking tot de iPhone.

Apple wil dus dat de Lightning-poort, die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft, in de toekomst voor zowel opladen als audio gebruikt wordt. Dat zou kunnen betekenen dat bestaande audioapparaten zonder een tussenstuk niet meer aan te sluiten zijn op de nieuwe iPhone. Apple zal waarschijnlijk zelf oordopjes maken met een Lightning-aansluiting, en aan de hand van licenties andere bedrijven ook toelaten hetzelfde te doen. Philips heeft nu bijvoorbeeld als een van de weinige fabrikanten al apparaten die Lightning gebruiken. Het aansluiten van apparatuur aan de hand van Bluetooth blijft ook een mogelijkheid.

De audiopoort zou weg moeten zodat Apple de nieuwe iPhone nog dunner kan maken. De 3,5mm poort neemt nu bij de iPhone 6S min of meer de helft van de dikte van het toestel in beslag. Om de iPhone 7 nog dunner te kunnen maken zou het essentieel zijn dat de klassieke audiopoort verdwijnt.

Bron: Macotakara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rob borremans -

  Ik ben echt wel een Apple fan,maar ik begin me steeds meer te irriteren aan het opdring gedrag van deze firma.
  Kan ook niet wachten tot de Huawei mate 8 uitkomt met 4000 mah accu.

 2. Arnold Jansma -

  Levert natuurlijk extra inkomsten op want hun accessoires zijn niet goedkoop. Kan niet wachten wanneer de klanten de rug toekeren aan dit gehaaide bedrijf.

 3. Dominick -

  Ik mag toch hopen dat dit niet waar is. Kan me de tijd nog herinneren dat iedere fabrikant zijn eigen aansluiting voor audio en opladen had en ik ben heel blij dat we die achter ons geladen hadden. Lekker allemaal over op usb-c en een 3,5mm jack zou ik zeggen 🙂

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters