Geen Gingerbread voor HTC Desire – update

De HTC Desire krijgt toch geen upgrade naar Android Gingerbread 2.3. Het toestel zou over te weinig geheugen beschikken.

HTC Desire piano

Slecht nieuws dus voor de eigenaren van het topmodel van HTC van amper een jaar geleden. De update naar Gingerbread durft het bedrijf niet aan, vanwege gebrek aan intern geheugen. HTC krijgt Gingerbread en HTC Sense domweg niet in het toestel gepropt.

Op de officiĆ«le Facebookpagina van HTC meldt het bedrijf eerlijk dat het gewoon niet lukt. ”Onze ingenieurs hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een manier te vinden om Gingerbread naar de HTC Desire te brengen zonder de HTC Sense-ervaring te compromitteren, die jullie van onze telefoons kennen en verwachten. Het spijt ons dat we moeten aankondigen dat we hebben moeten accepteren dat er niet genoeg geheugen is om zowel Gingerbread als HTC Sense in de HTC Desire te krijgen. Het spijt ons echt heel erg voor de teleurstelling die dit nieuws voor sommigen van jullie betekent.”

Dus Gingerbread kan er wel op, op zich, maar niet samen met de HTC Sense-schil. HTC had wel stock Gingerbread op de toestellen kunnen zetten, maar dat is niet het beleid van het bedrijf. Wie toch de upgrade wenst, en niet zo gebakken zit aan HTC Sense, kan nog altijd een bezoekje brengen aan XDA-Developers om een eigen ROM op het toestel te zetten.

Update 15-6-2011 15:00

HTC Rusland heeft via twitter laten weten dat de Desire toch uitgerust zal worden met Android Gingerbread. Wat precies de reden is dat de update nu wel weer mogelijk zou zijn is, is niet bekend.

Bron: Android Central

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters