Geen Gingerbread voor HTC Desire – update

De HTC Desire krijgt toch geen upgrade naar Android Gingerbread 2.3. Het toestel zou over te weinig geheugen beschikken.

HTC Desire piano

Slecht nieuws dus voor de eigenaren van het topmodel van HTC van amper een jaar geleden. De update naar Gingerbread durft het bedrijf niet aan, vanwege gebrek aan intern geheugen. HTC krijgt Gingerbread en HTC Sense domweg niet in het toestel gepropt.

Op de officiële Facebookpagina van HTC meldt het bedrijf eerlijk dat het gewoon niet lukt. ”Onze ingenieurs hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om een manier te vinden om Gingerbread naar de HTC Desire te brengen zonder de HTC Sense-ervaring te compromitteren, die jullie van onze telefoons kennen en verwachten. Het spijt ons dat we moeten aankondigen dat we hebben moeten accepteren dat er niet genoeg geheugen is om zowel Gingerbread als HTC Sense in de HTC Desire te krijgen. Het spijt ons echt heel erg voor de teleurstelling die dit nieuws voor sommigen van jullie betekent.”

Dus Gingerbread kan er wel op, op zich, maar niet samen met de HTC Sense-schil. HTC had wel stock Gingerbread op de toestellen kunnen zetten, maar dat is niet het beleid van het bedrijf. Wie toch de upgrade wenst, en niet zo gebakken zit aan HTC Sense, kan nog altijd een bezoekje brengen aan XDA-Developers om een eigen ROM op het toestel te zetten.

Update 15-6-2011 15:00

HTC Rusland heeft via twitter laten weten dat de Desire toch uitgerust zal worden met Android Gingerbread. Wat precies de reden is dat de update nu wel weer mogelijk zou zijn is, is niet bekend.

Bron: Android Central

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters