'Geen Google-navigatie in Europa vanwege monopolie'

Volgens geruchten zou Google geen navigatie in Europa mee willen leveren op Android-telefoons vanwege de vrees op een monopolie. De Europese Unie zou Google kunnen verbieden om Google Maps Navigation mee te leveren.

Google Maps Navigation

Android 2.0 werd gepresenteerd met meegeleverde navigatiesoftware van Google. Deze software is gebaseerd op Google Maps en fungeert als turn-by-turnnavigatie. Opvallend is dat deze uitbreiding van Google Maps vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten beschikbaar is. Google heeft geen uitleg gegeven over waarom Europa buitengesloten blijft van Google Maps Navigation. Geruchten spreken nu over een mogelijk monopolie van Google wat ervoor zou kunnen zorgen dat de EU het meeleveren van navigatiesoftware als het misbruiken van een monopolie ziet. Google heeft zelf gezegd dat het meeleveren van Google-applicaties afhangt van de wens van de telefoonfabrikant. Hierdoor wil men waarschijnlijk claims, wat onder andere Microsoft overkomen is, voorkomen.

De Motorola Milestone, de eerste Android 2.0-telefoon welke in Europa uitkomt, komt met een alternatief op Google Maps Navigation; MotoNav. Er wordt gespeculeerd dat dit wel eens gebaseerd zou kunnen zijn op Google Maps. Hierdoor zou het geen Google-applicatie meer zijn, maar wel min of meer gelijk functioneren.

Bron: Phandroid

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters