'Geen Google-navigatie in Europa vanwege monopolie'

Volgens geruchten zou Google geen navigatie in Europa mee willen leveren op Android-telefoons vanwege de vrees op een monopolie. De Europese Unie zou Google kunnen verbieden om Google Maps Navigation mee te leveren.

Google Maps Navigation

Android 2.0 werd gepresenteerd met meegeleverde navigatiesoftware van Google. Deze software is gebaseerd op Google Maps en fungeert als turn-by-turnnavigatie. Opvallend is dat deze uitbreiding van Google Maps vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten beschikbaar is. Google heeft geen uitleg gegeven over waarom Europa buitengesloten blijft van Google Maps Navigation. Geruchten spreken nu over een mogelijk monopolie van Google wat ervoor zou kunnen zorgen dat de EU het meeleveren van navigatiesoftware als het misbruiken van een monopolie ziet. Google heeft zelf gezegd dat het meeleveren van Google-applicaties afhangt van de wens van de telefoonfabrikant. Hierdoor wil men waarschijnlijk claims, wat onder andere Microsoft overkomen is, voorkomen.

De Motorola Milestone, de eerste Android 2.0-telefoon welke in Europa uitkomt, komt met een alternatief op Google Maps Navigation; MotoNav. Er wordt gespeculeerd dat dit wel eens gebaseerd zou kunnen zijn op Google Maps. Hierdoor zou het geen Google-applicatie meer zijn, maar wel min of meer gelijk functioneren.

Bron: Phandroid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. appel -

  Da's nogal logisch he. Google heeft in de US eigen kaarten. In Europa maken ze gebruik van Tele Atlas kaarten, waardoor ze geen rechten hebben om navigeerbare kaarten te leveren. Tele Atlas (eigendom van TomTom) zal nogal in de problemen komen als Google eigen kaarten krijgt in Europa!

 2. jepperdepep -

  Dat hebik net juist gezegt hier in nederland heb je er niks aan als je naar het buitenland gaat.

  Kijk Amerika is groot daar ia het handig meer in kleine landen onhandig omdat internet buiten het land waar je woont zeer duur is.

  Dus als Google slim was hadden ze een gratis versie voor binnen het land gedaan.
  Maar een koop versie voor daarbuiten.

   1. jepperdepep -

    Domi het is moeilijk voor je om mensen gelijk tegen daar zijn we hier ook wel weer achter.

    Wederom dom van je maargoed ga zo door 😉

   2. Dominick -

    Het zijn beide meningen, dan is er geen gelijk 😉 Ik leg alleen mijn mening uit, jij de jouwe. Niets mis mee toch. Ik wil je best je gelijk geven, maar dan moet je wel gelijk hebben en dan moet er ook een gelijk te geven zijn. Meningen verschillen nou eenmaal.

    Maar inderdaad, het is moeilijk om mensen gelijk te geven, weet jij ook alles van volgens mij 😉 En ik idd ook 🙂

 3. jepperdepep -

  Tis sowieso DOM van Google dat hun geen maps hebben alleen maar online navigeren.

  Europa is klein Nederland is klein…

  Rij jij maar eens naar frankrijk met deze applicatie.
  Ik denk dat je je vakantie dan dubbel betaal aan data koste.

  1. Dominick -

   Dat is helemaal niet de bedoeling van die applicatie, dus ik zie er niets doms aan. Daarvoor hebben we iGo, TomTom, Route66, Navigon, Sygic etc.

   1. Dominick -

    Ja, maar google levert online diensten en de app is bedoeld als online navigatieapp. Beetje vreemd als een bedrijf dat online diensten levert een off line app gaat maken als diezelfde app ook online kan zijn 😉

 4. v-power -

  Denk niet dat dat waar is, want het is heel makkelijk op te lossen. Gewoon Google Maps meeleveren en als de gebruiker navigatie wilt moeten ze dat downloaden via de app store (paar kb bestand die het navigatie gedeelte inschakeld).

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters