'Geen Google-navigatie in Europa vanwege monopolie'

Volgens geruchten zou Google geen navigatie in Europa mee willen leveren op Android-telefoons vanwege de vrees op een monopolie. De Europese Unie zou Google kunnen verbieden om Google Maps Navigation mee te leveren.

Google Maps Navigation

Android 2.0 werd gepresenteerd met meegeleverde navigatiesoftware van Google. Deze software is gebaseerd op Google Maps en fungeert als turn-by-turnnavigatie. Opvallend is dat deze uitbreiding van Google Maps vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten beschikbaar is. Google heeft geen uitleg gegeven over waarom Europa buitengesloten blijft van Google Maps Navigation. Geruchten spreken nu over een mogelijk monopolie van Google wat ervoor zou kunnen zorgen dat de EU het meeleveren van navigatiesoftware als het misbruiken van een monopolie ziet. Google heeft zelf gezegd dat het meeleveren van Google-applicaties afhangt van de wens van de telefoonfabrikant. Hierdoor wil men waarschijnlijk claims, wat onder andere Microsoft overkomen is, voorkomen.

De Motorola Milestone, de eerste Android 2.0-telefoon welke in Europa uitkomt, komt met een alternatief op Google Maps Navigation; MotoNav. Er wordt gespeculeerd dat dit wel eens gebaseerd zou kunnen zijn op Google Maps. Hierdoor zou het geen Google-applicatie meer zijn, maar wel min of meer gelijk functioneren.

Bron: Phandroid

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters