'Geen Google-navigatie in Europa vanwege monopolie'

Volgens geruchten zou Google geen navigatie in Europa mee willen leveren op Android-telefoons vanwege de vrees op een monopolie. De Europese Unie zou Google kunnen verbieden om Google Maps Navigation mee te leveren.

Google Maps Navigation

Android 2.0 werd gepresenteerd met meegeleverde navigatiesoftware van Google. Deze software is gebaseerd op Google Maps en fungeert als turn-by-turnnavigatie. Opvallend is dat deze uitbreiding van Google Maps vooralsnog alleen voor de Verenigde Staten beschikbaar is. Google heeft geen uitleg gegeven over waarom Europa buitengesloten blijft van Google Maps Navigation. Geruchten spreken nu over een mogelijk monopolie van Google wat ervoor zou kunnen zorgen dat de EU het meeleveren van navigatiesoftware als het misbruiken van een monopolie ziet. Google heeft zelf gezegd dat het meeleveren van Google-applicaties afhangt van de wens van de telefoonfabrikant. Hierdoor wil men waarschijnlijk claims, wat onder andere Microsoft overkomen is, voorkomen.

De Motorola Milestone, de eerste Android 2.0-telefoon welke in Europa uitkomt, komt met een alternatief op Google Maps Navigation; MotoNav. Er wordt gespeculeerd dat dit wel eens gebaseerd zou kunnen zijn op Google Maps. Hierdoor zou het geen Google-applicatie meer zijn, maar wel min of meer gelijk functioneren.

Bron: Phandroid

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters