Geen insta-pesterijen meer -ADV

In een tijd waar social media overspoeld worden door pesters en haatzaaiers lanceert Instagram een nieuw tool in hun fotodienst om zulke activiteiten een halt toe te roepen. De fotodienst kondigde onlangs aan dat ze een nieuwe blacklist tool gaan lanceren. Voor zakelijke account was deze er al, maar nu is het dus de bedoeling dat iedereen gebruik moet kunnen maken van deze tool.

Twee opties

De blacklist tool biedt jou twee keuzes. Je kan Instagram vragen om aan de hand van een standaard woordenlijst reacties automatisch te blokkeren of door zelf een gepersonaliseerde woordenlijst aan te maken. Dit laatste is handig in situaties waar het woord zelf niet echt beledigend is, maar wel de toon van de reactie verandert. Ook kan de tool gebruikt worden door gebruikers om ervoor te zorgen dat er in de reacties niet over bepaalde onderwerpen gepraat kan worden.

Wil je graag weten hoe deze update werkt? Of kun je met jouw camera geen mooie foto’s meer op Instagram plaatsen? Kom dan langs bij Smartrepair voor iPhone reparatie Nijmegen. Geen iPhone? Of is deze vestiging niet in de buurt? Ook dan staan wij graag voor je klaar. Kies voor onze 24-uursservice of kom langs in een van onze andere Smartrepair Servicepunten

Precies op tijd

Sinds Instagram in essentie een publieke dienst is, zijn gebruikers jammer genoeg kwetsbaar voor pesterijens. Deze nieuwe feature zou dan ook moeten helpen om misbruik van de fotodienst tegen te gaan. Overigens is Instagram niet het eerste social media kanaal dat internet pesten probeert tegen te gaan. Twitter ging de populaire fotodienst al voor. De blacklist die Instagram gebruikt, is zelfs vergelijkbaar met die van Twitter. Al wordt de maatregel van Twitter als een beetje ‘too little too late’ gezien, omdat voorafgaand veel discussie over misbruik op dit social media kanaal is geweest.

Weet Instagram de blacklist tool goed in te zetten, dan zou de fotodienst daarmee in een klap het veiligste online plek zijn om dingen te delen.

Wat vind jij van de nieuwe functie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters