Geen Nexus Two op komst volgens Google

Google’s Eric Schmidt heeft verteld dat er geen tweede Google Phone zal komen. Volgens Schmidt was de Nexus One zo succesvol dat er geen opvolger nodig is.

Google Nexus One

Qua verkoopcijfers was de Google Nexus One dan misschien een flop te noemen, in de ogen van Google was de telefoon alles behalve dat. Sterker nog, volgens CEO Eric Schmidt was de telefoon zo succesvol dat een opvolger niet nodig is. Volgens Schmidt was het doel van de Nexus One helemaal niet om veel te verkopen, maar om de concurrentie tussen en innovatie van producenten van Android-telefoons op hardwaregebied te prikkelen. Volgens Schmidt is dat zeker gelukt en is dat zelfs zo goed gelukt dat er geen Nexus Two meer nodig is, dus zal die er niet komen.

Tijdens de aankondiging wist Google nog trots te melden dat er meerdere Nexus-telefoons van verschillende producenten zouden komen, maar dat gaat dus niet meer gebeuren. Dat heeft voor de gemiddelde consument totaal geen nadelen omdat de high-end-toestellen van andere producenten voor de gebruiker meer te bieden hebben. Vooral qua interface kan de N1 niet tippen aan toestellen als de Sony Ericsson Xperia X10, HTC Desire en Samsung i9000 Galaxy S. Voor mensen die graag met hun telefoon knutselen en graag altijd de nieuwste software hebben is het echter wel minder, omdat de Nexus One altijd als eerste software-updates krijgt vanwege zijn onaangepaste Android-interface en het feit dat Google de touwtjes met betrekking tot updates zelf in de handen heeft. Die mensen zullen het in het vervolg dus moeten doen met een telefoon van een andere producent die veel minder snel alle updates krijgt.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters