'Geen roamingkosten meer in de Europese Unie vanaf 1 juli 2014'

Volgens een anonieme bron binnen de EU heet de EU besloten dat roamingkosten binnen de Unie vanaf 1 juli 2014 afgeschaft zullen worden. Daarmee hoeven consumenten niet meer extra kosten te maken voor als ze in het buitenland willen bellen.

Het nieuws is afkomstig van The Telegraph die een anonieme bron binnen de EU citeert. Volgens de bron heeft de EU besloten om sneller regelgeving op te leggen aan providers in Europa. Dit heeft als direct gevolg dat vanaf juli 2014 er geen roamingkosten meer mogen worden doorberekend aan consumenten door providers. Providers onderling mogen nog wel kosten rekenen voor het gebruik van hun lijnen, zo is de verwachting.

Volgens de krant hebben inmiddels de 27 landen gestemd over het versnellen van de procedure. De bedoeling is dat rond deze tijd in 2014 er geen kosten meer doorberekend mogen worden aan eindgebruikers. De bedoeling van de EU is dat er een grote en sterke markt komt net zoals in Amerika waarbij er een paar kleine grote providers overblijven die samen geld pompen in het Europese netwerk.

De EU zelf heeft nog niet een officieel statement vrijgegeven rondom dit onderwerp. De verwachting is dat deze vandaag of volgende week zal volgen. Overigens is de kans groot dat in de praktijk je niet meer zult hoeven te betalen voor je minuten in het buitenland, maar dat het wel als kosten buiten de bundel zullen worden gerekend.

Bron: Via iPhoneclub

tags:
  Android O

  Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

  Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

  Toilet

  Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

  Video OnePlus 5

  OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

  smartphone vergrendeling opties

  Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

  GLASSX

  Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters