Geen toestel nodig om te kopen in Android App Store van Amazon

Webwinkel Amazon begint binnenkort een eigen Android Market, waar geen telefoon voor nodig is. De programma’s die er worden verkocht, kunnen naar de pc worden gedownload en later op een telefoon worden geplaatst.

Android Market

Door kopers in staat te stellen apps te kopen zonder dat er een telefoon voor nodig is, hoopt Amazon kopers te helpen die bijvoorbeeld een Androidtoestel hebben besteld en alvast wat apps willen verzamelen.

Amazon bouwt ook de functie in die al voor boeken en cd’s geldt, de ‘andere kopers kochten dit ook’-functie. Zo kunnen klanten worden geholpen aan nuttige toevoegingen aan hun aankopen. Als ze bijvoorbeeld een app met het Londense metrosysteem hebben gekocht, is het wellicht voor deze mensen ook handig om een app voor het Londense bussysteem binnen te halen.

De Appstore van Amazon, die nog niet in de lucht is, is echter nu al omstreden. AllThingsD heeft al gemeld dat Amazon invloed wil uitoefenen op de prijs van de apps. Daar zou de ontwikkelaar bar weinig over te zeggen krijgen. De ontwikkelaars krijgen tussen twintig en zeventig procent van de verkoopprijs. Amazon helpt in ruil de ontwikkelaars hun producten aan te prijzen. De marketingstrategie van Amazon is verder gevorderd dan die van de meeste online App Stores. Amazon denkt sneller op trends te kunnen inspelen en ook op de verkoopcijfers, zodat de ontwikkelaar zich daar niet mee bezig hoeft te houden.

Het is geen geheim dat Google ontevreden is over de verkoopcijfers van betaalde apps in de Android Market. Er is ook niet echt een makkelijk en uniform betaalsysteem voor die Market. Wellicht is de App Store van Amazon voor Android-apps het keerpunt.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters