Geen toestel nodig om te kopen in Android App Store van Amazon

Webwinkel Amazon begint binnenkort een eigen Android Market, waar geen telefoon voor nodig is. De programma’s die er worden verkocht, kunnen naar de pc worden gedownload en later op een telefoon worden geplaatst.

Android Market

Door kopers in staat te stellen apps te kopen zonder dat er een telefoon voor nodig is, hoopt Amazon kopers te helpen die bijvoorbeeld een Androidtoestel hebben besteld en alvast wat apps willen verzamelen.

Amazon bouwt ook de functie in die al voor boeken en cd’s geldt, de ‘andere kopers kochten dit ook’-functie. Zo kunnen klanten worden geholpen aan nuttige toevoegingen aan hun aankopen. Als ze bijvoorbeeld een app met het Londense metrosysteem hebben gekocht, is het wellicht voor deze mensen ook handig om een app voor het Londense bussysteem binnen te halen.

De Appstore van Amazon, die nog niet in de lucht is, is echter nu al omstreden. AllThingsD heeft al gemeld dat Amazon invloed wil uitoefenen op de prijs van de apps. Daar zou de ontwikkelaar bar weinig over te zeggen krijgen. De ontwikkelaars krijgen tussen twintig en zeventig procent van de verkoopprijs. Amazon helpt in ruil de ontwikkelaars hun producten aan te prijzen. De marketingstrategie van Amazon is verder gevorderd dan die van de meeste online App Stores. Amazon denkt sneller op trends te kunnen inspelen en ook op de verkoopcijfers, zodat de ontwikkelaar zich daar niet mee bezig hoeft te houden.

Het is geen geheim dat Google ontevreden is over de verkoopcijfers van betaalde apps in de Android Market. Er is ook niet echt een makkelijk en uniform betaalsysteem voor die Market. Wellicht is de App Store van Amazon voor Android-apps het keerpunt.

Bron: Neowin

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters