Geen upgrade naar BlackBerry 7 OS voor oudere BlackBerry toestellen

Research In Motion (RIM) heeft op BlackBerry World kenbaar gemaakt dat bestaande BlackBerry toestellen geen upgrade gaan krijgen naar het nieuwe BlackBerry 7 OS. De reden zou zitten in het nieuwe grafische systeem Liquid Graphics dat niet gemaakt is voor oudere hardware.

BlackBerry 7 OS

Tijdens de sessie “The BlackBerry Roadmap – What’s New and What’s Next?” heeft RIM kenbaar gemaakt dat oudere BlackBerry toestellen geen upgrade zullen krijgen naar het maandag aangekondigde BlackBerry 7 OS. Voorlopig zal de nieuwe Bold 9900 het enige toestel zijn dat op BlackBerry 7 OS draait. Dit betekent dat gebruikers met oudere BlackBerry toestellen geen HTML5 browser, voice-activated search en enkele andere nieuwe features zullen krijgen.

Volgens Andrew Bocking, Vice-President voor Handheld Software Product Management bij RIM, is de hardware van de oudere BlackBerry toestellen niet toereikend genoeg om Liquid Graphics aan te kunnen. Liquid Graphics is het nieuwe grafische systeem van BlackBerry die zorgt dat alle grafische weergave gescheiden wordt van alle andere rekentaken. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat alle animaties veel sneller aanvoelen. Het nieuwe grafische systeem wordt ondersteund door een nieuwe snellere 1,2GHz processor. Uit de sessie bleek dat oudere BlackBerry toestellen niet over de juiste hardware beschikken om een upgrade te krijgen naar BlackBerry 7 OS.

RIM liet tijdens de sessie heel weinig informatie los over nieuw aankomende toestellen. Wel bleek dat ze blijven focussen op toestellen die volledig touchscreen zijn (zoals de Storm), toestellen met alleen toetsenbord en hybride toestellen die zowel een touchscreen als toetsenbord hebben (zoals de Torch). Het is echter nog onduidelijk wanneer we hiervoor nieuwe toestellen kunnen verwachten. Wel lekte al eerder een roadmap uit waarop de nieuwe toestellen te zien zijn.

Tenslotte werd tijdens de sessie duidelijk dat de nieuwe BlackBerry Bold 9900 geen ondersteuning voor Flash zal krijgen en ook zullen Android applicaties niet gaan werken op het nieuw aangekondigde toestel. Voorlopig zal dit alleen werken op de PlayBook en is het wachten totdat het QNX OS op de PlayBook over gaat naar BlackBerry smartphones.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters