Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates

Hoewel het vaak als een  conspiracy theory werd afgeschoven, blijkt nu inderdaad dat Apple sommige toestellen met opzet trager maakt via software updates. Het bedrijf gaf het eindelijk toe en uiteraard haken andere smartphonemakers daar gretig op in met verklaringen dat nooit te zullen doen. Onder andere Samsung, LG, Motorola en HTC geven aan niet stiekem te sjoemelen met processor snelheden.

Lagere processorsnelheid om crashen te voorkomen

Apple zou via de software de kloksnelheid van sommige toestellen hebben verlaagd, om ervoor te zorgen dat de toestellen niet steeds crashen. Het gaat hier om toestellen met verouderde batterijen, die hogere kloksnelheden niet meer aan zouden kunnen waardoor de smartphones telkens uitvallen. Door het verlagen van de processor snelheid kun je nog wel doorwerken op het toestel zonder problemen, behalve dan dat alles een stuk langzamer gaat.

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Korting op nieuwe iPhone batterij

Inmiddels heeft Apple al zijn excuses aangeboden voor het vertragen van de toestellen, zonder het medeweten van de gebruikers. Als zoenoffer biedt het bedrijf een korting aan voor het vervangen van batterijen, welke dusdanig oud zijn dat een vervanging inderdaad nodig is. Wanneer je batterij te oud zou zijn is helaas moeilijk te achterhalen. Begin 2018 zou de iPhonemaker echter met een update komen, waarmee je eenvoudiger de staat van je batterij zou kunnen bijhouden.

LG, Motorola, HTC en Samsung verlagen processor snelheid niet via software

Uiteraard zijn mensen met andere toestellen zich gaan afvragen of ook hun smartphone kunstmatig langzaam wordt gehouden. Als we Samsung, LG, Motorola en HTC mogen geloven, gebeurt dat in ieder geval niet bij toestellen van deze smartphonemakers. Motorola en HTC laten expliciet weten dat ze de processor niet langzamer maken wanneer de batterij van een toestel ouder wordt. LG geeft aan dit nooit te hebben gedaan en nooit te zullen doen.

Samsung Galaxy SIII

Kwaliteit smartphones hoogste prioriteit voor Samsung

Ook Samsung vermeldt de CPU prestaties niet te verminderen door middel van software updates over de levensloop van een smartphone. De smartphonemaker geeft aan dat de kwaliteit van zijn telefoons altijd de hoogste prioriteit heeft. Het bedrijf zou ervoor zorgen dat de batterijen lang meegaan door deze aan verschillende veiligheidstesten te onderwerpen, waaronder software algoritmes die het opladen in de gaten houden. Ironisch genoeg kwamen ook meerdere smartphonemakers naar voren met het bericht wel veilige batterijen te gebruiken, na de gebeurtenissen met de Galaxy Note 7.

Via: PhoneArena, The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters