Gegroepeerde notificaties nu verplicht bij alle Android OEMs

Google gaat de teugels wat strakker aantrekken bij “original equipment manufacturers” (OEMs), welke Android op hun telefoons gebruiken. Het bedrijf heeft de richtlijnen aangepast met betrekking tot de compatibiliteit definities. Vanaf nu mogen OEMs niks meer veranderen aan de manier waarop notificaties in Android worden weergegeven.

Consistente weergave van notificaties

Google AndroidVaak ontwikkelen smartphone bedrijven een eigen interface, welke op Android is gebaseerd. Soms veranderen ze hierbij de manier waarop notificaties werken. Het is nu verboden om bepaalde Android features, zoals het groeperen van notificaties en notificatie acties, te verwijderen of verhinderen. Praktisch gezien betekent dit dat alle Android toestellen vanaf nu notificaties op dezelfde manier zullen weergeven. Natuurlijk moet de nieuwe Android versie wel op de toestellen draaien. Een andere eis heeft betrekking tot de “quick settings” knoppen in het notificatiepaneel. Ook hier mag niks meer aan veranderd worden volgens de nieuwe richtlijnen.

Meer consistentie

Op zich zijn er niet zoveel smartphone fabrikanten die de weergave van meldingen hebben veranderd. Google lijkt het toch de moeite waard te vinden dit punt aan te pakken. Het zorgt in ieder geval voor een meer consistente gebruikerservaring onder verschillende Android toestellen. Ook maakt het voor applicatie ontwikkelaars het leven een stuk makkelijker.

Nieuw notificatie systeem Android 7.0

In Android 7.0 Nougat is het notificatie systeem behoorlijk veranderd ten opzichte van de vorige versie. Notificaties verschijnen nu bijvoorbeeld over de gehele breedte van het scherm. En zoals eerder vermeld worden notificaties nu ook gegroepeerd. Tevens is het mogelijk om meteen een bericht te beantwoorden vanuit het notificatie menu zelf. Deze nieuwe features helpen het Android notificatie systeem precies te doen waar het voor is. Namelijk de gebruiker op een snelle en effectieve manier informatie geven, waarop meteen actie ondernomen kan worden.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters