Gegroepeerde notificaties nu verplicht bij alle Android OEMs

Google gaat de teugels wat strakker aantrekken bij “original equipment manufacturers” (OEMs), welke Android op hun telefoons gebruiken. Het bedrijf heeft de richtlijnen aangepast met betrekking tot de compatibiliteit definities. Vanaf nu mogen OEMs niks meer veranderen aan de manier waarop notificaties in Android worden weergegeven.

Consistente weergave van notificaties

Google AndroidVaak ontwikkelen smartphone bedrijven een eigen interface, welke op Android is gebaseerd. Soms veranderen ze hierbij de manier waarop notificaties werken. Het is nu verboden om bepaalde Android features, zoals het groeperen van notificaties en notificatie acties, te verwijderen of verhinderen. Praktisch gezien betekent dit dat alle Android toestellen vanaf nu notificaties op dezelfde manier zullen weergeven. Natuurlijk moet de nieuwe Android versie wel op de toestellen draaien. Een andere eis heeft betrekking tot de “quick settings” knoppen in het notificatiepaneel. Ook hier mag niks meer aan veranderd worden volgens de nieuwe richtlijnen.

Meer consistentie

Op zich zijn er niet zoveel smartphone fabrikanten die de weergave van meldingen hebben veranderd. Google lijkt het toch de moeite waard te vinden dit punt aan te pakken. Het zorgt in ieder geval voor een meer consistente gebruikerservaring onder verschillende Android toestellen. Ook maakt het voor applicatie ontwikkelaars het leven een stuk makkelijker.

Nieuw notificatie systeem Android 7.0

In Android 7.0 Nougat is het notificatie systeem behoorlijk veranderd ten opzichte van de vorige versie. Notificaties verschijnen nu bijvoorbeeld over de gehele breedte van het scherm. En zoals eerder vermeld worden notificaties nu ook gegroepeerd. Tevens is het mogelijk om meteen een bericht te beantwoorden vanuit het notificatie menu zelf. Deze nieuwe features helpen het Android notificatie systeem precies te doen waar het voor is. Namelijk de gebruiker op een snelle en effectieve manier informatie geven, waarop meteen actie ondernomen kan worden.

Bron: Google

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters