Geheimhouding ontwerp Samsung Galaxy S III uitgelegd door Samsung-medewerkers

De verwachtingen en geruchtenstromen over de Samsung Galaxy S III hebben de afgelopen maanden erg veel bloggers bezig gehouden. Veel fake-plaatjes werden gepubliceerd; geen een bleek de juiste. Hoe dat komt, leggen de Samsung-ingenieurs die het toestel hebben ontworpen uit in een blogpost.

Samsung Galaxy S III black

Hoewel er veel werd ‘gelekt’, bleken alle verhalen en foto’s uiteindelijk nep. Samsung heeft dan ook buitengewoon zijn best gedaan om de Samsung Galaxy S III topgeheim te houden. Soms tot frustratie van het ontwerpteam zelf.

”Echt alles wat betrekking had tot de Galaxy S III, inclusief de patenten en de technologie die in het toestel wordt gebruikt, was topgeheim”, onthult Samsung op zijn blog. Die geheimhouding was zo belangrijk, dat een van de ingenieurs zich gedwongen zag om zelfs tegen zijn zoontje te liegen. ”Hij zit in de zesde klas en hij wist dat ik had gewerkt aan de Galaxy S en de S II. Dus hij dacht waarschijnlijk dat ik ook wel aan de S III zou werken. Elke keer als hij op internet een bericht las over de S III, vroeg hij:’Pap! Die maak jij toch, was het niet?’ Maar alles wat ik daarop kon zeggen, was: ‘Ik weet het eigenlijk niet.’ Dat was echt gênant.”

Samsung had een klein team werken aan het toestel. Samsung had ook maar één gebouw waar de ingenieurs in werkten; een topgeheim laboratorium dat omringd was met allerlei veiligheidsmaatregelen, zoals digitale toegangspasjes en vingerafdrukscans. Als er tijdens het ontwerpproces een probleem opdook, of als iemand vast kwam te zitten, heeft meestal ieder lid van een team de gelegenheid om zijn collega daarbij te helpen. Zo niet bij de ontwerpploeg van de Galaxy S III. Het project was zó topgeheim dat elke keer als een prototype werd verplaatst, zelfs al was het maar door de hal van het laboratorium, dit prototype in een hermetisch afgesloten kist moest worden gedaan om te voorkomen dat passanten een glimp van het toestel zouden opvangen.

Als een toestel ergens moest worden heengebracht, werd dat niet overgelaten aan DHL of UPS. Samsung koos er bewust voor om dat steeds zelf te doen. Ook testprocedures werden voortdurend in de gaten gehouden, dag en nacht, om te voorkomen dat informatie over het toestel zou uitlekken. En het maken van foto’s was vanzelfsprekend helemaal verboden.

”Omdat alleen wij het toestel mochten zien en niemand anders, konden we ook geen plaatjes of tekeningen toesturen aan anderen. We moesten met woorden uitleggen wat voor toestel het ging worden. Onze afdeling verkoop moest een prijs bedenken voor de S III, en afdelingen moesten materialen inkopen om ze te kunnen maken. Dat moesten ze doen op basis van onze mondelinge uitleg. Het was best moeilijk voor iedereen.”

Steeds waren er drie verschillende prototypes in ontwikkeling, om uitlekken van het uiteindelijke design te voorkomen. Alledrie werden gemaakt alsof ze zo de winkel in konden. Dat betekende ook dat de ingenieurs de ingewanden van het toestel helemaal moesten afmaken. ”Ik moest de antenne maken”, vertelt een van de ingenieurs. ”Meestal maken we de antenne op basis van het uiteindelijke design van het toestel. Maar om veiligheidsredenen moesten we die antenne steeds opnieuw maken, telkens als er weer een ander design op tafel lag konden we opnieuw beginnen. Dat was om eerlijk te zijn best frustrerend.”

De baas van het ontwerpteam is het daarmee eens, maar is toch blij dat de smartphone tot het laatst geheim is gebleven. ”Er waren heel veel prototypes en het klopt dat het meer tijd kost om elke keer een volledig werkend prototype te maken. Het is nog moeilijker als je die naar verschillende plaatsen binnen het bedrijf moet sturen om ze te laten testen, terwijl je ze de hele tijd verborgen moet houden voor iedereen. Om tijd te besparen, verplaatste ik me de hele tijd met een helikopter. Ik ben blij dat het is gelukt om het toestel geheim te houden, maar ik kan niet genoeg benadrukken hoe moeilijk dat was.”

Bron: Boy Genius Report

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters