Gejailbreakte iPhones weer het slachtoffer van een virus

Nadat er eerder twee keer een virus opgedoken is voor gejailbreakte iPhones, is er nu weer een nieuwe verschenen. Alhoewel de vorige twee onschuldig waren, lijkt het nieuwe virus een stuk vervelender.

iPhone hack

Het eerste virus voor gejailbreakte iPhones heeft veel mensen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Onlangs hackte een Nederlander zich in een aantal tientallen iPhones. Hij had zich toegang verschaft tot de gejailbreakte iPhones door via SSH en het standaard rootwachtwoord de iPhone binnen te dringen. Toen hij de controle over de iPhones had plaatste hij een waarschuwing waarin stond dat het toestel niet goed beveiligd was. Een soortgelijke aanval werd uitgevoerd door Ikee, die de achtergrond van de iPhone veranderde in een plaatje van Rick Astley. Het nieuwste virus lijkt op het eerste oog wat minder onschuldig te zijn. Het virus genaamd iPhone/Privacy.A verzamelt alle persoonlijke data die op de iPhone staat en uploadt deze naar het internet. Het is niet bekend waar het naar geüpload wordt.

Ook deze hack werkt weer door gejailbreakte iPhones te infecteren via SSH, door middel van het standaardwachtwoord. Wie het standaard rootwachtwoord alpine verandert naar iets anders is niet meer kwetsbaar voor de aanval. Gezien het gemak waarmee iPhones geïnfecteerd kunnen worden, en de grote populariteit van het maken van iPhone-virussen op dit moment lijkt het verstandig om het rootwachtwoord op een gejailbreakte iPhone zo snel mogelijk te veranderen.

Update: Je kunt sinds kort een uitgebreide handleiding vinden op ons forum die je duidelijk maakt hoe je je standaardwachtwoord kunt verantwoorden om je te beschermen tegen de opkomende iPhone-malware. Je kunt de handleiding hier lezen.

Bron: BGR

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters