Gejailbreakte iPhones weer het slachtoffer van een virus

Nadat er eerder twee keer een virus opgedoken is voor gejailbreakte iPhones, is er nu weer een nieuwe verschenen. Alhoewel de vorige twee onschuldig waren, lijkt het nieuwe virus een stuk vervelender.

iPhone hack

Het eerste virus voor gejailbreakte iPhones heeft veel mensen geïnspireerd om hetzelfde te doen. Onlangs hackte een Nederlander zich in een aantal tientallen iPhones. Hij had zich toegang verschaft tot de gejailbreakte iPhones door via SSH en het standaard rootwachtwoord de iPhone binnen te dringen. Toen hij de controle over de iPhones had plaatste hij een waarschuwing waarin stond dat het toestel niet goed beveiligd was. Een soortgelijke aanval werd uitgevoerd door Ikee, die de achtergrond van de iPhone veranderde in een plaatje van Rick Astley. Het nieuwste virus lijkt op het eerste oog wat minder onschuldig te zijn. Het virus genaamd iPhone/Privacy.A verzamelt alle persoonlijke data die op de iPhone staat en uploadt deze naar het internet. Het is niet bekend waar het naar geüpload wordt.

Ook deze hack werkt weer door gejailbreakte iPhones te infecteren via SSH, door middel van het standaardwachtwoord. Wie het standaard rootwachtwoord alpine verandert naar iets anders is niet meer kwetsbaar voor de aanval. Gezien het gemak waarmee iPhones geïnfecteerd kunnen worden, en de grote populariteit van het maken van iPhone-virussen op dit moment lijkt het verstandig om het rootwachtwoord op een gejailbreakte iPhone zo snel mogelijk te veranderen.

Update: Je kunt sinds kort een uitgebreide handleiding vinden op ons forum die je duidelijk maakt hoe je je standaardwachtwoord kunt verantwoorden om je te beschermen tegen de opkomende iPhone-malware. Je kunt de handleiding hier lezen.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters