Gelekt screenshot toont end-to-end encryptie voor WhatsApp op iOS

Een aantal gelekte screenshots van een bèta van Whatsapp voor iOS tonen een nieuwe end-to-end encryptie optie voor chats en telefoongesprekken, waarmee alles versleuteld wordt zodat derde partijen niet je berichten kunnen lezen.

WhatsApp versleuteling
Het gelekte screenshot

WhatsApp

Nu het steeds vaker in het nieuws komt dat overheden en andere partijen maar al te graag in je telefoonverkeer willen spieken wordt het versleutelen van data steeds belangrijker. Voor het versturen van vertrouwelijke berichten waren er al verschillende chat-apps die al je gesprekken versleuteld versturen, maar het probleem blijft dat de meeste mensen alleen middels WhatsApp chatten.

End-to-end encryptie

Uit informatie in de vertaalsectie van de chatdienst bleek eerder dit jaar al dat het bedrijf met encryptie bezig is, maar nu wordt het ook door een gelekt screenshot bevestigd: WhatsApp gaat end-to-end encryptie in haar dienst verwerken. Dat betekent dat alle berichten die je verstuurt eerst versleuteld worden met een unieke code, en pas ontsleuteld worden op de smartphone van de ontvanger.

Als een derde partij dan je verstuurde bericht onderschept dan kan diegene er niks mee, omdat je bericht versleuteld en dus onleesbaar is. Zelfs WhatsApp zal niet je berichten kunnen lezen, ook niet als ze daartoe gedwongen worden door bijvoorbeeld een rechter. Het Twitter-account WABetainfo publiceerde verschillende screenshots van een bèta van WhatsApp voor iOS, waarop de optie te zien is om end-to-end encryptie in te schakelen.

verificatiecode

WhatsApp verificatie
De verificatiecode

Standaard staat de optie zoveel mogelijk aan voor elke chat en telefoongesprek, waardoor je het dus in theorie met al je gesprekspartners zou kunnen gebruiken. Ook is er op een screenshot een qr-code te zien waarmee je als WhatsApp gebruiker kunt verifiëren dat je versleutelde berichten ook daadwerkelijk naar de juiste persoon gestuurd worden. Er is zelfs een code die je als extra controle kunt vergelijken met de code van je gesprekspartner, zodat je helemaal zeker weet dat je berichten niet in de verkeerde handen vallen.

WhatsApp werkt voor de implementatie van de end-to-end encryptie samen met het bedrijf Open Whisper Systems, bekend van de versleutelde chat-app Signal. Het is nog niet bekend wanneer de functie naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Bron: WABetainfo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters