Gelekt screenshot toont end-to-end encryptie voor WhatsApp op iOS

Een aantal gelekte screenshots van een bèta van Whatsapp voor iOS tonen een nieuwe end-to-end encryptie optie voor chats en telefoongesprekken, waarmee alles versleuteld wordt zodat derde partijen niet je berichten kunnen lezen.

WhatsApp versleuteling
Het gelekte screenshot

WhatsApp

Nu het steeds vaker in het nieuws komt dat overheden en andere partijen maar al te graag in je telefoonverkeer willen spieken wordt het versleutelen van data steeds belangrijker. Voor het versturen van vertrouwelijke berichten waren er al verschillende chat-apps die al je gesprekken versleuteld versturen, maar het probleem blijft dat de meeste mensen alleen middels WhatsApp chatten.

End-to-end encryptie

Uit informatie in de vertaalsectie van de chatdienst bleek eerder dit jaar al dat het bedrijf met encryptie bezig is, maar nu wordt het ook door een gelekt screenshot bevestigd: WhatsApp gaat end-to-end encryptie in haar dienst verwerken. Dat betekent dat alle berichten die je verstuurt eerst versleuteld worden met een unieke code, en pas ontsleuteld worden op de smartphone van de ontvanger.

Als een derde partij dan je verstuurde bericht onderschept dan kan diegene er niks mee, omdat je bericht versleuteld en dus onleesbaar is. Zelfs WhatsApp zal niet je berichten kunnen lezen, ook niet als ze daartoe gedwongen worden door bijvoorbeeld een rechter. Het Twitter-account WABetainfo publiceerde verschillende screenshots van een bèta van WhatsApp voor iOS, waarop de optie te zien is om end-to-end encryptie in te schakelen.

verificatiecode

WhatsApp verificatie
De verificatiecode

Standaard staat de optie zoveel mogelijk aan voor elke chat en telefoongesprek, waardoor je het dus in theorie met al je gesprekspartners zou kunnen gebruiken. Ook is er op een screenshot een qr-code te zien waarmee je als WhatsApp gebruiker kunt verifiëren dat je versleutelde berichten ook daadwerkelijk naar de juiste persoon gestuurd worden. Er is zelfs een code die je als extra controle kunt vergelijken met de code van je gesprekspartner, zodat je helemaal zeker weet dat je berichten niet in de verkeerde handen vallen.

WhatsApp werkt voor de implementatie van de end-to-end encryptie samen met het bedrijf Open Whisper Systems, bekend van de versleutelde chat-app Signal. Het is nog niet bekend wanneer de functie naar alle gebruikers wordt uitgerold.

Bron: WABetainfo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Geen Oreo: volledige naam van Android O duikt op lees verder

Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iOS 11 opslagruimte

Zo installeer je nu al iOS 11 op je iPhone of iPad lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen later dit jaar iOS 11 lees verder

iOS 11

Apple onthult iOS 11: dit is er allemaal nieuw in de grote update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters