‘Gelekte afbeelding toont BlackBerry Neon’

Er is vandaag een afbeelding van de mysterieuze BlackBerry Hamburg opgedoken. Het blijkt simpelweg een gerebrande Alcatel Idol 4 te zijn. Het toestel wordt volgens de bron de BlackBerry Neon.

BlackBerry

De BlackBerry Priv deed het minder goed dan het Canadese bedrijf had gehoopt. Sterker nog, het bedrijf heeft zelfs overwogen uit de smartphonemarkt te stappen en zich te focussen op zijn succesvolle software voor bedrijven. Een van de belangrijkste redenen dat de Priv niet als een zoet broodje over de toonbank ging was de relatief hoge prijs. BlackBerry rechtvaardigde de prijs met de extra veilige software op het apparaat, maar blijkbaar bied dat voor de gemiddelde consument niet de meerwaarde die het bedrijf verwachtte.

Alcatel Idol 4

Binnenkort komt BlackBerry met twee goedkopere Android smartphones die het dankzij hun lagere prijspunt hopelijk beter zullen doen. Het bedrijf neemt echter geen risico, zo ontdekten we twee dagen geleden. Het laat in ieder geval een van de twee modellen produceren door TLC, het Chinese bedrijf dat je wellicht kent van het merk Alcatel. De langverwachte mid-ranger met de codenaam ‘Hamburg’ blijkt gewoon een Alcatel Idol 4 te zijn, maar dan met het BlackBerry logo, wat kleine aanpassingen en natuurlijk de speciale software. De gelekte specificaties van de Hamburg bleken namelijk bijna geheel identiek te zijn aan die van de Alcatel Idol 4. Daarnaast was het al bekend dat BlackBerry met TLC samen ging werken en werd de naam van de Chinese producent duidelijk naast de gelekte specificaties vermeld.

BlackBerry Neon

BlackBerry Neon

Vandaag is er een vermeende afbeelding opgedoken waarop het toestel te zien is. Volgens het Twitter-account dat de afbeelding plaatste gaat het toestel de BlackBerry Neon heten en is de behuizing van het toestel gedeeltelijk van aluminium gemaakt. De kans bestaat dat de afbeelding bewerkt is, maar dat we binnenkort een gerebrande Alcatel Idol 4 van BlackBerry kunnen verwachten is nu haast zeker. Het zal niet het eerste Alcatel Idol model zijn dat onder een andere naam ook door andere merken wordt uitgebracht. Zo werd de Idol 4s bijvoorbeeld onlangs in Engeland uitgebracht als de Vodafone Smart Platinum 7.

De Alcatel Idol 4
De Alcatel Idol 4

Bron: Twitter

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Edddd -

    Prima zet van BlackBerry. Onderscheiden met eigen hardware is toch al moeilijk, iedereen heeft min of meer hetzelfde, in ieder geval uit veel standaard componenten opgebouwd.

    Zou ik van mijn iPhone afstappen, dan lijkt me dit het beste alternatief. Veiliger en de beste toetsenbord die je kunt bedenken. Jammer dat BB10 het niet gered heeft, dat was pas een doordacht en prettig besturingssysteem.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters