‘Gelekte afbeelding toont BlackBerry Neon’

Er is vandaag een afbeelding van de mysterieuze BlackBerry Hamburg opgedoken. Het blijkt simpelweg een gerebrande Alcatel Idol 4 te zijn. Het toestel wordt volgens de bron de BlackBerry Neon.

BlackBerry

De BlackBerry Priv deed het minder goed dan het Canadese bedrijf had gehoopt. Sterker nog, het bedrijf heeft zelfs overwogen uit de smartphonemarkt te stappen en zich te focussen op zijn succesvolle software voor bedrijven. Een van de belangrijkste redenen dat de Priv niet als een zoet broodje over de toonbank ging was de relatief hoge prijs. BlackBerry rechtvaardigde de prijs met de extra veilige software op het apparaat, maar blijkbaar bied dat voor de gemiddelde consument niet de meerwaarde die het bedrijf verwachtte.

Alcatel Idol 4

Binnenkort komt BlackBerry met twee goedkopere Android smartphones die het dankzij hun lagere prijspunt hopelijk beter zullen doen. Het bedrijf neemt echter geen risico, zo ontdekten we twee dagen geleden. Het laat in ieder geval een van de twee modellen produceren door TLC, het Chinese bedrijf dat je wellicht kent van het merk Alcatel. De langverwachte mid-ranger met de codenaam ‘Hamburg’ blijkt gewoon een Alcatel Idol 4 te zijn, maar dan met het BlackBerry logo, wat kleine aanpassingen en natuurlijk de speciale software. De gelekte specificaties van de Hamburg bleken namelijk bijna geheel identiek te zijn aan die van de Alcatel Idol 4. Daarnaast was het al bekend dat BlackBerry met TLC samen ging werken en werd de naam van de Chinese producent duidelijk naast de gelekte specificaties vermeld.

BlackBerry Neon

BlackBerry Neon

Vandaag is er een vermeende afbeelding opgedoken waarop het toestel te zien is. Volgens het Twitter-account dat de afbeelding plaatste gaat het toestel de BlackBerry Neon heten en is de behuizing van het toestel gedeeltelijk van aluminium gemaakt. De kans bestaat dat de afbeelding bewerkt is, maar dat we binnenkort een gerebrande Alcatel Idol 4 van BlackBerry kunnen verwachten is nu haast zeker. Het zal niet het eerste Alcatel Idol model zijn dat onder een andere naam ook door andere merken wordt uitgebracht. Zo werd de Idol 4s bijvoorbeeld onlangs in Engeland uitgebracht als de Vodafone Smart Platinum 7.

De Alcatel Idol 4
De Alcatel Idol 4

Bron: Twitter

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters