‘Gelekte fitnesstracker van Samsung lijkt op Gear S2’

Samsung is bezig met het ontwikkelen van een nieuwe fitnesstracker. Uit gelekte foto’s blijkt dat deze bijna een identiek design heeft als de Gear S2 van afgelopen jaar.

Als het gaat om fitnesstrackers is er één bedrijf dat voorop loopt en dat is Fitbit. Dit bedrijf heeft fitnesstrackers in verschillende prijsklassen en stijlen. Toch proberen andere fabrikanten mee te liften op het succes van fitnesstrackers.

Vandaag zijn er foto’s gelekt van een project waar Samsung aan werkt. De fitnesstracker heet waarschijnlijk Triathlon en heeft het uiterlijk van de Gear S2 meegekregen. De draaiende rand om door de interface heen te gaan is ook terug te vinden op de Triathlon. Het horloge heeft apart van de polsbevestiging ook een mogelijkheid om op de borst bevestigd te worden. Dit biedt waarschijnlijk betere mogelijkheden om de hartslag te meten of om bevestigd te worden tijdens het sporten.

De Triathlon wordt waarschijnlijk geleverd met de nieuwe Bio Processor van Samsung. Deze is in staat om meerdere lichaamstoestanden te meten dan een normale fitnesstracker. Zo kan deze Bio Processor oefening-herhalingen tellen in de sportschool, temperatuur meten, vetgehaltes meten en water-opname bijhouden. Tijdens de CES-beurs werd deze chip al gepresenteerd met een prototype van een fitnesstracker.

Het is nog onduidelijk of de Triathlon alleen een fitnestracker wordt of ook functies van een smartwatch krijgt. Als het alleen een fitnesstracker wordt zal hij waarschijnlijk eenzelfde prijs of lager krijgen als de Fitbit-trackers. De Fitbit-trackers kosten ongeveer 130 euro voor de duurste variant.

Samsung heeft al eens een fitness-armband geïntroduceerd, de Samsung Galaxy Gear Fit. Dit was tevens een van de eerste wearables met een gebogen scherm. Deze bevatte alleen een hartslagmeter en een stappenteller. Met de nieuwe Samsung Triathlon zullen de mogelijkheden een stuk uitgebreider worden in wearable-land.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters