Begin maar met sparen: gelekte prijslijst van Apple toont prijzen iPhone x en iPhone 8

De vermeende prijslijst van de iPhone X en iPhone 8 zijn gelekt. Wat voor prijskaartje gaat Apple aan zijn nieuwe design hangen? Het lijkt erop dat je een flink bedrag zal moeten neerleggen voor het nieuwste van het nieuwste.

Apple komt met iPhone X en iPhone 8

Over precies een week is het al bijna zover, de onthulling van Apple’s nieuwe iPhones. Na drie jaar zal de techgigant dan eindelijk een nieuw design introduceren. Althans, als het om het duurdere model gaat, de iPhone X. Of is het toch de iPhone 8? Hier lees je waarom we het toestel vanaf nu de iPhone X noemen.

Daarnaast zal Apple ook twee ‘normale’ modellen uitbrengen, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus, de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Helaas hebben die toestellen gewoon het oude design, dus zonder de dunne schermranden die we ondertussen gewend zijn. Voor de prijsklasse van de Samsung Galaxy S8 krijg je dus opnieuw het oude design van Apple.

iPhone 8 dummy Iphone 8 meldingen
Een iPhone 8 dummy

Pas in de hogere prijsklasse van de Samsung Galaxy Note 8 trakteert Apple je naar verwachting pas op het nieuwe design. Wrang, want Samsung gaat het futuristische Infinity Display zelfs naar zijn mid-rangers brengen. Wil je toch per se het nieuwe design van Apple hebben? Een gelekte prijslijst verraadt nu hoeveel je dan zal moeten neerleggen.

Prijslijst iPhone 8 gelekt

Voordat we naar de prijzen gaan kijken: neem dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout. Iedereen kan een tabelletje in elkaar knutselen en het internet opslingeren. De vermeende gelekte prijslijst verscheen deze week op Weibo, het grootste sociale netwerk van China.

Deze bron combineert de twee concurrerende namen van de nieuwe iPhone: de iPhone X Edition.  Het 128GB model gaat omgerekend 1060 euro kosten, terwijl je voor het 256GB 1160 euro zult moeten betalen. Althans, als deze gelekte lijst legitiem is. De goedkopere en dus wat saaiere modellen hebben de prijskaartjes die we gewend zijn van Apple, vergelijkbaar met die van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Apple iPhone 8 prijslijst iPhone X

Ook als deze lijst klopt, dan zullen de prijzen alsnog verschillen. Het gaat hier namelijk om prijzen voor China, en je kunt nou eenmaal niet simpelweg op basis van de koerzen de prijskaartjes berekenen. Een ding is in dat geval wel duidelijk: de iPhone X, iPhone 8, iPhone Edition of hoe je het toestel ook wil noemen, wordt zeer prijzig.

Ga jij dat extra bedrag erbovenop leggen, terwijl iPhones doorgaans al vrij prijzig zijn? Of stap je dan toch over naar de concurrent die voor de bekende prijzen wel het nieuwste van het nieuwste biedt? Het wordt interessant om te ontdekken wat Apple’s strategie is. Het blijft Apple, dus het zal allemaal ongetwijfeld goed uitgedacht zijn. Hier kun je lezen hoe de techgigant weg kan komen met zulke hoge prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timon Denham -

  Een iPhone is kwaliteit en overzichtelijk. Standaard staat in vrijwel de meeste consumententesten de iPhone bovenaan. Hij is wel altijd behoorlijk prijzig. Met een Samsung Galaxy heb je ook een erg goed en groot beeld in handen. Maar omdat de iPhone beter scoort op veiligheid en apps, ga ik voor de iPhone.

 2. Cees -

  Kan iemand mij vertellen waarom men nog een iphone koopt anders dan dat je vastzit aan ios?

  Met een iphone koop je een kale Volkswagen Golf voor de prijs van een Mercedes E-Klasse.

  Waarom dan niet een Mercedes E-Klasse kopen?

  Als Apple morgen smartphone van karton maakt verkopen ze er ook miljoenen. Dit heeft niets meer met ratio te maken maar met puur sektarische religieus gedrag.

  De illusie dat je met Apple hardware je status verhoogt.

  https://www.google.nl/search?source=hp&q=apple+is+a+religion&oq=apple+is+a+religion&gs_l=psy-ab.3..0i19k1j0i22i30i19k1l3.137.3535.0.3776.20.19.0.0.0.0.109.1408.16j2.18.0….0…1.1.64.psy-ab..2.18.1405.0..0j35i39k1j0i67k1j0i10k1j0i22i30k1j0i22i10i30i19k1.SMletzruuCg

 3. Dennis -

  voor mij geen iPhone X. Voor een telefoon voornamelijk voor beetje bellen, WhatsApp en surfen plus wat apps, is redelijke van de zotte. Voor het eerst in mijn leven dat mijn telefoon meer dan 2 jaar mee gaat, bijna 2.5 jaar voor mij iPhone 6 en hij doet het nog prima. Volgende telefoon wordt denk ik de 7 of misschien wel huawei.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters