Begin maar met sparen: gelekte prijslijst van Apple toont prijzen iPhone x en iPhone 8

De vermeende prijslijst van de iPhone X en iPhone 8 zijn gelekt. Wat voor prijskaartje gaat Apple aan zijn nieuwe design hangen? Het lijkt erop dat je een flink bedrag zal moeten neerleggen voor het nieuwste van het nieuwste.

Apple komt met iPhone X en iPhone 8

Over precies een week is het al bijna zover, de onthulling van Apple’s nieuwe iPhones. Na drie jaar zal de techgigant dan eindelijk een nieuw design introduceren. Althans, als het om het duurdere model gaat, de iPhone X. Of is het toch de iPhone 8? Hier lees je waarom we het toestel vanaf nu de iPhone X noemen.

Daarnaast zal Apple ook twee ‘normale’ modellen uitbrengen, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus, de directe opvolgers van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Helaas hebben die toestellen gewoon het oude design, dus zonder de dunne schermranden die we ondertussen gewend zijn. Voor de prijsklasse van de Samsung Galaxy S8 krijg je dus opnieuw het oude design van Apple.

iPhone 8 dummy Iphone 8 meldingen
Een iPhone 8 dummy

Pas in de hogere prijsklasse van de Samsung Galaxy Note 8 trakteert Apple je naar verwachting pas op het nieuwe design. Wrang, want Samsung gaat het futuristische Infinity Display zelfs naar zijn mid-rangers brengen. Wil je toch per se het nieuwe design van Apple hebben? Een gelekte prijslijst verraadt nu hoeveel je dan zal moeten neerleggen.

Prijslijst iPhone 8 gelekt

Voordat we naar de prijzen gaan kijken: neem dit soort nieuws altijd met een flinke korrel zout. Iedereen kan een tabelletje in elkaar knutselen en het internet opslingeren. De vermeende gelekte prijslijst verscheen deze week op Weibo, het grootste sociale netwerk van China.

Deze bron combineert de twee concurrerende namen van de nieuwe iPhone: de iPhone X Edition.  Het 128GB model gaat omgerekend 1060 euro kosten, terwijl je voor het 256GB 1160 euro zult moeten betalen. Althans, als deze gelekte lijst legitiem is. De goedkopere en dus wat saaiere modellen hebben de prijskaartjes die we gewend zijn van Apple, vergelijkbaar met die van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Apple iPhone 8 prijslijst iPhone X

Ook als deze lijst klopt, dan zullen de prijzen alsnog verschillen. Het gaat hier namelijk om prijzen voor China, en je kunt nou eenmaal niet simpelweg op basis van de koerzen de prijskaartjes berekenen. Een ding is in dat geval wel duidelijk: de iPhone X, iPhone 8, iPhone Edition of hoe je het toestel ook wil noemen, wordt zeer prijzig.

Ga jij dat extra bedrag erbovenop leggen, terwijl iPhones doorgaans al vrij prijzig zijn? Of stap je dan toch over naar de concurrent die voor de bekende prijzen wel het nieuwste van het nieuwste biedt? Het wordt interessant om te ontdekken wat Apple’s strategie is. Het blijft Apple, dus het zal allemaal ongetwijfeld goed uitgedacht zijn. Hier kun je lezen hoe de techgigant weg kan komen met zulke hoge prijzen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters