Geluidloos bellen mogelijk door Duitse technologie

In Duitsland is er een techniek ontwikkeld die geluidloos bellen mogelijk maakt. De techniek “Silent Sounds” werkt doordat de telefoon instaat is om de minuscule bewegingen van de mond tijdens lipbewegingen te registreren en om te zetten in een computerstem.

stilte coupeDe bedoeling is dat deze techniek, die nu nog in haar kinderschoenen staat, over tenminste tien jaar gemakkelijk kan worden toegepast. Op dit moment moeten er nog elektrodes rond de mond worden geplaatst om de spierbewegingen goed te kunnen registreren, wat uiteindelijk in een mobiele telefoon geplaatst zal worden. De verwachtingen zijn erg hoog omdat op dit moment de computer nog maar de fout gaat bij één op de honderd woorden.

De techniek zou een uitkomst bieden voor mensen die door bijvoorbeeld een ongeluk of een hersenbloeding hun spraak zijn verloren, aangezien ze nog wel de bewegingen van de gesproken taal beheersen. Met de techniek is het ook mogelijk om in één bepaalde taal te spreken waarna de computer het automatisch vertaalt naar een andere taal. Wat zou kunnen betekenen dat het leren van een andere taal minder belangrijk wordt. Chinees is voor de computer de lastigste taal omdat verschillende klanken al een ander woord kunnen betekenen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters