Gemeente Spijkenisse zet sms in om wachttijd te verkorten op stadshuis

De gemeente Spijkenisse gaat als eerste haar burgers via sms op de hoogte stellen als een waardedocument zoals een paspoort of rijbewijs kan worden afgehaald bij het gemeenteloket.

wachtrij in stadshuis

Als een inwoner van Spijkenisse een waardedocument aanvraagt bij de gemeente kan hij of zij een mobiel nummer opgeven waar een gratis sms naartoe kan worden gestuurd als het document klaar is om opgehaald te worden, zodat de wachttijd aanzienlijk kan worden verkort.

De gemeente werkt samen met Swisslog-Ergotrans, de leverancier van de Paspomaat, om de sms-dienst aan te kunnen bieden. Swisslog-Ergotrans levert deze service gratis aan de gemeente, waardoor deze geen kosten hieraan heeft en dus ook geen kosten hoeft door te berekenen aan haar klanten.

Het systeem werkt als volgt: als het betreffende waardedocument op het stadshuis aankomt en geregistreerd wordt in de Paspomaat wordt er automatisch een sms-bericht verstuurd naar de aanvrager van het papiertje. Deze kan daarna via het digitaal loket een afspraak maken om het op te komen halen en hoeft dus niet in de rij plaats te nemen in het stadshuis, wat de wachttijd aanzienlijk moet gaan verkorten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters