Formaat gemiddelde databundel daalt van 2,6 naar 2,3 GB

In Nederland is het aantal mobiele abonnementen met databundel toegenomen, desondanks is de gemiddelde databundel gedaald van 2,6 naar 2,3 GB per maand.

Uit een onderzoek van Telecompaper blijkt het aantal Nederlanders mét een databundel te zijn gestegen met 2,5 miljoen. Het percentage van mensen zonder mobiel abonnement met internet is gedaald van 43 naar 25 Telecomprocent. Dit is gebeurd in de periode van 2013 tot 2015. Het aantal abonnementen met een internetbundel is dus gestegen, maar de gemiddelde inhoud van zo’n pakket is gedaald omdat nieuwe gebruikers vaak voor kleine bundels kiezen.

Nieuwe databundel abonnees

Volgens Telecompaper komt dit door de nieuwe abonnees met een databundel. In de periode van 2013 tot nu zijn er ongeveer 2,5 miljoen nieuwe abonnementen met internetbundel afgesloten. Zij kiezen een goedkopere instapbundel omdat ze niet weten hoeveel internet ze gaan gebruiken. 47 procent van de Nederlanders heeft een abonnement met 1 GB aan data per maand. Dit is de grootste groep, maar tegelijkertijd ook de snelst groeiende groep. Sinds 2013 is de 1 GB-groep verviervoudigd.

Het percentage wat 1 tot 3 GB in zijn abonnement heeft is 11 procent. Eind 2013 was dit slechts 4 procent. Als laatste is er nog een klein percentage van 5 procent wat 4 tot 20 GB internet per maand tot zijn beschikking heeft. Toch is deze groep ook groter geworden, want in 2013 was dit slechts 1 procent.

Toekomst

In de toekomst zal de 1 GB-bundel waarschijnlijk het populairst blijven. 49 procent van de ondervraagden zegt in de toekomst een abonnement met 1 GB aan data aan te schaffen. 30 procent van de Nederlanders zegt dat ze in de toekomst niet meer dan 500 MB per maand gaan gebruiken. Toch is er een groeiende interesse in grotere bundels. 23 procent van de ondervraagden zegt in de toekomst een databundel van meer dan 1 GB aan te schaffen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters