General Mobile brengt eerste Android One toestel met Android Nougat naar Nederland

General Mobile heeft een nieuw Android One toestel aangekondigd. Het budgetmodel draait op Android 7.0 Nougat en is ook verkrijgbaar in Nederland.

General Mobile

General Mobile

Google lanceerde twee jaar geleden het Android One programma. Waar budgetmodelletjes doorgaans geen software-updates ontvangen, draaien Android One toestellen juist op stock Android en ontvangen ze direct updates van Google zelf. Het initiatief is vooral gericht op ontwikkelingslanden. Verschillende smartphonefabrikanten hebben echter ook Android One toestellen in Europa uitgebracht.

Een goed voorbeeld daarvan is General Mobile, een merk dat al verschillende Android One modellen in Nederland heeft uitgebracht. Het eerste Android One toestel in Europa was van General Mobile, en nu hebben ze weer een primeur.

GM 5

General Mobile heeft namelijk de GM 5 uitgebracht, de eerste Android One smartphone met Android 7.0 Nougat. Dat is niet alleen bijzonder voor een budgetmodel, maar ook voor Android toestellen in het algemeen. De meeste vlaggenschepen van dit moment draaien namelijk nog steeds op Android 6.0 Marshmallow. Dat is de kracht van het Android One programma, dat stabiele software en rechtstreekse updates van Google naar de low-end markt brengt. Helaas werd onlangs bekend gemaakt dat het initiatief niet zo’n groot succes is als men had gehoopt.

Specificaties

De General Mobile GM 5 heeft een 5-inch 720p scherm. Onder de motorkap zit een 1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon processor in combinatie met 2GB aan werkgeheugen. Het toestel heeft 16GB aan opslaggeheugen, wat uitgebreid kan worden tot maximaal 64GB. Aan de achterkant van de GM 5 zit een 13MP camera, terwijl selfies genomen kunnen worden met een 5MP camera. De GM 5 heeft een 2500mAh batterij.General Mobile

Prijs en beschikbaarheid

General Mobile heeft helaas nog niet bekend gemaakt hoeveel de GM 5 gaat kosten. Het budgetmodel komt in ieder geval onder andere naar Nederland, zo valt op de website van de smartphonefabrikant te lezen. We moeten dus het prijskaartje afwachten om te oordelen of het een goede deal is, maar met stock Android en rechtstreekse updates wordt het moeilijk voor de concurrentie om de GM 5 af te troeven. De GM 5 is verkrijgbaar in de kleuren Golden, Space Grey en Black.

Bron: General Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rollie -

    Even ter aanvulling: dit aangekondigde toestel is niet de eerste telefoon van General Mobile met Android 7.0. De reeds verkrijgbare grote broer, GM5 Plus, is al een half jaar te koop, en draait op 7.0. Net als de General Mobile Android One 4G.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters