'General Motors gaat auto's uitrusten met 'Powermat' voor smartphones'

General Motors is volgens Amerikaanse bronnen bezig de nieuwe generatie auto’s uit te rusten met een Powermat van het gelijknamige bedrijf. Daarmee kunnen smartphones draadloos worden opgeladen, als die tenminste zelf met die mogelijkheid zijn toegerust.

'General Motors gaat auto's uitrusten met 'Powermat' voor smartphones' chevyvoltpowermatiphon28jp

Door deze stap van de autofabrikant kan het draadloos opladen in de auto wellicht op termijn een standaardoptie worden bij nieuwe auto’s, zoals een bluetoothverbinding voor telefoons dat nu al is. Met de Powermat hoef je de smartphone alleen maar op zo’n matje te leggen waarna hij wordt opgeladen zonder dat er een kabel in hoeft te worden gestoken. Er bestaan al telefoons die deze mogelijkheid ingebouwd hebben, zoals sommige Nokia Lumia-modellen. Maar ook telefoons die niet draadloos kunnen opladen, kunnen met een speciale cover met magnetische eigenschappen draadloos worden opgeladen.

General Motors is niet de eerste die de draadloze oplaadmatjes in auto’s verwerkt. Toyota kwam dit jaar al met een auto (de Avalon) die datzelfde biedt. GM zou het op veel grotere schaal willen doorvoeren. Verwacht wordt dat draadloos laden een populaire optie wordt. Voorspeld is dat er in 2015 zeker honderd miljoen smartphones worden verkocht die draadloos kunnen worden opgeladen. Afgelopen jaar waren er dat nog maar vijf miljoen.

Bron: Bloomberg

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters