Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet

Vaak wordt gezegd dat apps er beter uitzien op een iOS tablet dan een Android tablet. De iOS apps zouden beter geoptimaliseerd zijn. Hier schuilt helaas wel iets van waarheid achter en het feit dat veel Android apps hoofdzakelijk gemaakt zijn om in de liggende stand te gebruiken helpt niet mee. Deze acht apps zijn echter wel helemaal geoptimaliseerd voor het gebruik op je Android tablet en moet je zeker bekijken.

Spotify

Wie kent Spotify niet. Het is één van de bekendste, zo niet de bekendste, online muziekdienst in de wereld. Hoewel de app nog niet helemaal perfect is voor Android tablets is er al wel een respectabele poging gedaan. Informatie over nummers en album art wordt lekker uitgestrekt, zodat het scherm zo volledig mogelijk wordt gebruikt. Ook is er een split screen feature om tegelijkertijd je afspeellijsten te kunnen zien terwijl je aan het browsen bent door het muziekaanbod.

Daarnaast is het ook mogelijk om de app aan te sluiten op verschillende apparaten, zoals de Sonos speakers. Op deze manier kun je je Android tablet gebruiken als afstandsbediening voor je muziek. Ook als je Spotify muziek afspeelt op je laptop, kun je de app ook openen op je tablet en ervoor kiezen deze als afstandsbediening te laten fungeren.

Spotify op een Android tablet

IMDB

Bij IMDB lijkt het erop dat ze voornamelijk hebben gefocust op de tablet app. De layout ziet er namelijk beter uit dan op je smartphone en werkt zelfs ook beter dan de website. De grote hoeveelheid aan informatie over films, acteurs etc. wordt op een intuïtieve en duidelijk manier weergegeven. Als je van tv series houdt is het mogelijk om zowel informatie over de series zelf als individuele afleveringen bij te houden, dankzij de tablet layout.

IMDB Android tablet

Gmail

Natuurlijk heeft Google ervoor gezorgd dat de Gmail app op zowel Android smartphones als tablets optimaal eruit ziet. Naast de twee kolommen met je inbox en de berichten zelf, is het ook mogelijk om voor een layout met drie kolommen te kiezen. Op een tablet heb je toch wat meer ruimte, en je kunt dan meteen ook de labels en categorieën tegelijkertijd bekijken. Op je tablet is het ook makkelijker om over te schakelen naar een andere account dan in de browser versie.

Gmail Android tablet

Excel

Op tablets met een display kleiner dan 10.1 inch mag je de basis features van Microsoft’s suite gratis gebruiken. Voor wat meer functionaliteit heb je echter toch wel de hele Office 356 suite nodig. Op je tablet is het makkelijk om snel naar je spreadsheets te kijken en deze te bewerking. Excel is daar natuurlijk het programma bij uitstek voor en ook de tablet app werkt eraan mee om dit zo overzichtelijk mogelijk te maken. Het is behoorlijk krachtig voor een app en ondersteunt behoorlijk wat features en opties. Het interface past zich naadloos aan om op alle toestellen goed te werken en met een draadloos keyboard heb je bijna je computer niet meer nodig.

Excel Android tablet

Evernote

Met Evernote maak je makkelijk notities en heb je een erg flexibele app te pakken. De app werkt zowel rechtop als liggend heel goed voor verschillende doeleinden. Rechtop kun je snel je notities maken en rangschikken, terwijl je met de app in landscape mode gemakkelijk door teksten heen kunt lezen. Er goed over nagedacht waar alle menu items en werkbalken zijn gepositioneerd om zoveel mogelijk te maken van de beschikbare ruimte op het display. De layout is daarbij flexibel en past zich telkens aan op wat je aan het doen bent.

Evernote Android tablet

Adobe Photoshop Express

Een tablet is net groot genoeg, zodat je Photoshop menu’s en knopjes niet het hele scherm in beslag nemen. Het gaat tenslotte om de foto die je wilt bewerken. Photoshop Express is natuurlijk niet even krachtig als de desktop versie, maar is perfect voor je tablet. Je hebt een hele reeks aan tools beschikbaar om je foto’s op en top te krijgen. Denk hierbij aan kleurcorrecties, belichting, contrasten, rode ogen fixen en nog veel meer. Je wil wel een zo groot mogelijk scherm hebben, zodat je alle tools in één oogopslag kunt zien. Snelkoppelen werken namelijk niet echt geweldig op een tablet.

Photoshop Express Android

Flipboard

Flipboard is speciaal gemaakt voor tablets en is perfect om op de hoogte te blijven over onderwerpen die jij interessant vindt. De app biedt je na de setup leesvoer aan in de vorm van artikelen vergezeld van grote foto’s. De feed is makkelijk aan te passen, zodat hij perfect bij je past. Hoewel de layout goed is vormgegeven, heb je de vrijheid om nog van alles te veranderen. Het is nog nooit zo heerlijk geweest om op je tablet iets te lezen.

Flipboard Android tablet

Als laatste nog Pocket voor je Android tablet

Ook met Pocket kun je heerlijk artikelen lezen. Je tablet scherm wordt optimaal gebruikt grote duidelijke foto’s en video’s, inanimerende menu’s en een geblokte layout. Het is mogelijk om artikelen op je tablet op te slaan, zodat je lekker verder kunt lezen als je geen internetverbinding beschikbaar hebt.

Pocket Android tablet

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters