‘Gereviseerde Samsung Galaxy Note 7 duikt op met kleinere batterijcapaciteit’

Een tijdje geleden kondigde Samsung aan maatregelen in plaats te hebben met betrekking tot de teruggeroepen Galaxy Note 7 toestellen. De toestellen zullen aan de hand van drie criteria verwerkt worden.  Als eerste stap wordt gekeken of een toestel nog gereviseerd kan worden, waarna het weer verkocht of verhuurd zou kunnen worden. Eén van die gerenoveerde toestellen lijkt nu online te zijn opgedoken. De gereviseerde Samsung Galaxy Note 7 heeft echter niet helemaal dezelfde specificaties als de originele phablet.

gereviseerde Samsung Galaxy Note 7Gereviseerde Samsung Galaxy Note 7 heeft ander modelnummer

De foto’s doken op via een Vietnamese bron. Aangezien Samsung inderdaad fabrieken in Vietnam heeft, zou het heel goed kunnen dat het het legit foto’s zijn. Hoewel het toestel op de foto’s een Galaxy Note 7 is, heeft de telefoon een paar veranderingen ondergaan.

Ten eerste is het modelnummer veranderd. Waar de originele Note 7 het modelnummer N90 had, gaat het herboren toestel onder het modelnummer N935. Zoals we weten duidt en hoger getal meestal op een verbeterde versie.

gereviseerde Samsung Galaxy Note 7Batterij capaciteit 300mAh kleiner

Hoewel het modelnummer doet vermoeden dat het misschien om een Note 7 gaat met betere specificaties, is de batterijcapaciteit van het opgedoken toestel kleiner dan voorheen. Het originele toestel kwam met een 3500mAh batterij, terwijl het gereviseerde toestel maar een 3200mAh batterij heeft.

Dit zou te maken kunnen hebben met de problemen van de originele batterij. Onderzoek toonde aan dat één van de oorzaken van het onheil met de batterijen de minieme ruimte tussen de componenten in de telefoon was. De nieuwe batterij is hoogst waarschijnlijk kleiner, waardoor er minder kans is op overhitting. Hierdoor wordt de Note 7 gelukkig veiliger, maar de keerzijde is dat het toestel vaker opgeladen moet worden.

Bron: SamMobile

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters