Gerucht: nieuwe Motorola op komst

Hoewel moederbedrijf Lenovo zich regelmatig uitspreekt over de toekomst van Motorola, leek een nieuw toestel nog niet in zicht – tot vandaag. Op het Google Plus account van hellomotoHK verscheen een vage foto van een toestel dat lijkt op een nieuw model.

Het prototype van de Moto G uit 2015
Het prototype van de Moto G uit 2015

In de post wordt gesproken over Motorola Infiniti. Dit kan suggereren dat er een nieuwe lijn producten aan zit te komen, maar het kan uiteraard ook gewoon een ietwat overdreven woordkeuze zijn.

Kuiltje

Een paar dingen vallen op aan deze foto. Zo heeft het toestel een USB Type-C poort aan de onderkant. Voorheen hadden de toestellen altijd een micro USB-aansluiting. Bovendien lijkt het frame van ijzer gemaakt te zijn. Motorola toestellen worden al jaren gekenmerkt door het kuiltje in de achterkant. Het gerucht ging dat deze oorspronkelijk bedoelt was om een biomedische scanner te huisvesten. Op de foto is echter zichtbaar dat de vingerafdrukscanner aan de voorkant zit.

Prototypes

De reden dat de afbeelding serieus mag worden genomen, is dat het toestel veel overeenkomstigheden vertoont met eerdere prototypes. Als we kijken naar een foto van één van de eerste Moto G’s die de wereld in ging, zie je dat deze een kleine Motorola-logo linksboven in heeft, en een stukje tekst over de vertrouwelijkheid van het toestel. Beiden zijn te herkennen op de onlangs verschenen foto.Schermafbeelding 2016-04-08 om 15.11.28

Losse onderdelen

In januari postte hellomotoHK ook al 3 foto’s, waarop onderdelen te zien waren. Hoewel er geen specifieke informatie werd weggegeven, lijkt het er op dat dit ook al onderdelen waren voor aankomende telefoons. Er zijn ook een aantal dingen die we wél zeker weten, namelijk dat er absoluut een vingerafdrukscanner geïntroduceerd gaat worden, en dat er enkel toestellen met een scherm groter dan 5-inch zullen komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters