'Geruchten over Google Phone worden deels ontkracht'

Volgens diverse nieuwe bronnen zal er geen Google Phone komen vanuit de softwarefabrikant. De Nexus One van Google zou juist slaan op een platform van Nvidia en de telefoon was al eerder uitgelekt als de HTC Passion.

HTC Passion Google Phone

Nadat het afgelopen weekend meerdere geruchten naar buiten kwamen over een telefoon van Google, komen er nu ook steeds meer argumenten waarom de eerdere geruchten niet zouden kloppen. Zo zou het plaatje van de uitgelekte Nexus One al eerder uitgelekt zijn maar toen stond het toestel bekend als de HTC Passion die weer bekendstond als de Dragon. Deze telefoon is dus inderdaad gemaakt door HTC en zou de eerste Android-telefoon worden met een Qualcomm Snapdragon-processor. Verder zou de naam Nexus One afkomstig zijn van een Nvidia-platform. De naam zou eigendom zijn van een bedrijf genaamd LUXOLOGY dat weer een dochteronderneming is van Nvidia. De Nexus zou een grafische kaart worden gebaseerd op nog onbekende architectuur van de videokaartenproducent.

Volgens Murtazin, eigenaar van het welingelichte Mobile-Review, zijn Google medewerkers simpelweg de HTC Passion aan het testen met Android 2.1 daarop. Google zou zijn medewerkers op Android willen krijgen en bewerkstelligt dit door ze een nieuwe Android-telefoon te geven die voorzien is van de nieuwste software. De medewerkers dienen vervolgens als testpersonen om zo de nieuwe update te optimaliseren. Murtazin gaat zelfs een stapje verder en beweert dat concurrenten foutieve informatie naar buiten brengen over de Google Phone met als doel de verwachting te scheppen over een telefoon die volgens hem nooit het daglicht zal gaan zien. Murtazin baseert zich op verhalen van een Google-medewerker volgens eigen zeggen.

Inmiddels is er voor beide kampen wat te zeggen over deze Google-telefoon. Intussen komen er meer foto’s uit van deze HTC Passion die misschien wel op de markt zal gaan komen als de Google Phone. De verwachting is dat deze telefoon halverwege Q1 van 2010 op de markt zal gaan komen.

HTC Passion Google Phone

 

HTC Passion Google Phone

 

HTC Passion Google Phone

 

HTC Passion Google Phone

 

HTC Passion Google Phone

 

HTC Passion Google Phone

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters