‘Gesprek tussen Google en Telegram heeft nooit plaatsgevonden’

Update: CEO van Telegram, ontkent dat Google zijn chatdienst wilde overnemen voor 1 miljard dollar. Hij reageert via Twitter: ‘Er zijn nooit overnamegesprekken geweest of plannen gemaakt.

Volgens bronnen wilde Google de chat-app Telegram overnemen voor 1 miljard dollar. Dit melden Russische media. Sundar Pichai, de CEO van Google, had een jaar geleden een gesprek hierover met de CEO van Telegram, Pavel Durov.

Telegram Uit de berichten van de Russische media blijkt dat de CEO’s van Telegram en Google om tafel zaten voor een eventuele overname door de zoekmachinegigant. Pavel Durov zag de meerwaarde van de overname niet. Durov zou Pichai hebben laten weten dat een overname ‘ondenkbaar’ is. Wat de daadwerkelijke reden is waarom de overname niet is doorgegaan is niet bekend. Een reden dat de overname niet doorgegaan, is dat Telegram haar beveiliging hoog in het vaandel heeft staan. Dit zou mogelijk een punt van discussie zijn geweest. Het kan ook zo zijn dat er te weinig geld is geboden voor de overname.

Overname WhatsApp

Een paar jaar geleden was er een andere grote overname: Facebook nam WhatsApp in 2014 over voor zo’n 21 miljard dollar. Dit is een aanzienlijk hoger bedrag dan de 1 miljard dollar die geboden is voor de overname van Telegram. Dat het geboden bedrag voor de overname van WhatsApp groter is, is ook niet zo vreemd. Onlangs heeft Telegram 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers geregistreerd. WhatsApp heeft 1 miljard actieve gebruikers.

TelegramTelegram

De chatdienst is dus nog stukken kleiner dan Whatsapp, maar het aantal gebruikers groeit snel. Er worden regelmatig nieuwe diensten en handige functies toegevoegd aan de chatdienst. Er gaan ook geruchten rond dat Google werkt aan een eigen chatdienst om te kunnen concurreren met Facebook.

Er gingen ook geruchten dat Google WhatsApp wilde overnemen voor 10 miljard dollar, dit ontkende Pichai. Ze hadden wel een gesprek gehad over een mogelijke samenwerking, niet over een overname.

Bron: Tech.eu

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters