Gestabiliseerde GIFs maken van foto’s met Google’s Motion Stills

Google heeft een IOS-applicatie ontwikkeld waarmee foto’s aan elkaar kunnen worden geplakt om zo een vloeiende GIF te maken. De applicatie, Motion Stills, maakt tevens gebruik van een algoritme waarmee de foto’s gestabiliseerd worden.

Google’s Motion Stills

image00.gif
Google Motion Stills: voor en na

Door gebruik te maken van lineair programmeren, wordt er een pad uitgestippeld dat de camera zou hebben afgelegd. Zo oogt het beeld alsof er een stabilisatiesysteem gebruikt is tijdens het filmen: de achtergrond is rustiger dan de voorgrond en de camera lijkt niet te bewegen. De grootste uitdaging was volgens Google om de technieken die normaal via distributed computing gebruikt worden, geschikt te maken voor de telefoon.

Apples Live Photos

Apple’s Live Photos waren op zichzelf al heel vergelijkbaar met GIFjes. De functie houdt in dat een beeld wordt vastgelegd als foto, inclusief het moment ervoor en erna. Ook wordt er geluid opgenomen. De beelden kunnen vervolgens gedeeld worden of zelfs worden ingesteld als achtergrond. Door de grote overeenkomstigheid met GIF is het eigenlijk ook gek dat Apple niet al eerder zelf met een tool kwam om Live Photos om te zetten naar GIFs.

Algoritmes

Naast een algoritme dat de beelden aan elkaar aanpast, werkt Google Motion Stills ook met een algoritme dat de ideale start- en stoptijd van de GIF berekend. Ook worden onscherpe beelden weggefilterd. De applicatie is enkel beschikbaar voor iOS en enkel de toestellen die Live Photos ondersteunen, momenteel zijn dat alleen de iPhone 6S en 6S Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Philips Hue

Dit zijn de vijf beste Android apps om je Philips Hue lampen te besturen lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp rukt op: Facebook wordt steeds minder als nieuwsbron gebruikt lees verder

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters