Gestabiliseerde GIFs maken van foto’s met Google’s Motion Stills

Google heeft een IOS-applicatie ontwikkeld waarmee foto’s aan elkaar kunnen worden geplakt om zo een vloeiende GIF te maken. De applicatie, Motion Stills, maakt tevens gebruik van een algoritme waarmee de foto’s gestabiliseerd worden.

Google’s Motion Stills

image00.gif
Google Motion Stills: voor en na

Door gebruik te maken van lineair programmeren, wordt er een pad uitgestippeld dat de camera zou hebben afgelegd. Zo oogt het beeld alsof er een stabilisatiesysteem gebruikt is tijdens het filmen: de achtergrond is rustiger dan de voorgrond en de camera lijkt niet te bewegen. De grootste uitdaging was volgens Google om de technieken die normaal via distributed computing gebruikt worden, geschikt te maken voor de telefoon.

Apples Live Photos

Apple’s Live Photos waren op zichzelf al heel vergelijkbaar met GIFjes. De functie houdt in dat een beeld wordt vastgelegd als foto, inclusief het moment ervoor en erna. Ook wordt er geluid opgenomen. De beelden kunnen vervolgens gedeeld worden of zelfs worden ingesteld als achtergrond. Door de grote overeenkomstigheid met GIF is het eigenlijk ook gek dat Apple niet al eerder zelf met een tool kwam om Live Photos om te zetten naar GIFs.

Algoritmes

Naast een algoritme dat de beelden aan elkaar aanpast, werkt Google Motion Stills ook met een algoritme dat de ideale start- en stoptijd van de GIF berekend. Ook worden onscherpe beelden weggefilterd. De applicatie is enkel beschikbaar voor iOS en enkel de toestellen die Live Photos ondersteunen, momenteel zijn dat alleen de iPhone 6S en 6S Plus.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters