Getjar is de op twee na grootste applicatiewinkel ter wereld

De Getjar-applicatiewinkel krijgt volgens eigen zeggen 3 miljoen downloads per dag te verduren. Hiermee is de winkel voor verschillende OS’en de op twee na grootste winkel in zijn soort op deze aardbol.

Getjar

De onafhankelijke applicatiewinkel van Getjar heeft naar eigen zegen een nieuwe mijlpaal behaald in de wereld van applicaties. De webwinkel voor zowel betaalde als gratis applicaties krijgt nu per dag niet minder dan drie miljoen download te verwerken, aldus de website in een verklaring. De mobiele webwinkel van Getjar, met aplicaties voor de verschillende mobiele platformas als Android, Blackberry, Symbian en de iPhone, neemt een solide tweede plek in na Apple. Apple wist in negen maanden tijd 1 miljard downloads te bereiken en Getjar blijft in negen maanden tijd steken op 810 miljoen downloads en ondertussen lijkt de kans groot dat de winkel van Apple verder doorgegroeid is. De CMO van het bedrijf, Patrick Mork, weet te melden dat veel gebruikers uit India vooral apps downloaden die de productiviteit van de mobiel verhoogt terwijl gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vooral gecharmeerd zijn van entertainment applicaties. Getjar kan al deze data uit de downloads onttrekken en begint hiermee een zeer belangrijke bron te worden voor adverteerders.

Ook de groei van Android is goed bij Getjar te merken. Terwijl vorig jaar het OS nog niet bij Getjar te vinden was, is het dit jaar het tweede grote OS binnen de website van Getjar om applicaties te slijten. Getjar, met gebruikers uit meer dan 200 landen, zag het afgelopen jaar de dagelijkse downloads met meer dan 300 procent stijgen. De stijging was vooral te danken aan mobiele gebruikers Noord-Amerika, West-Europa, Azië en Zuid-Afrika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters