Getjar is de op twee na grootste applicatiewinkel ter wereld

De Getjar-applicatiewinkel krijgt volgens eigen zeggen 3 miljoen downloads per dag te verduren. Hiermee is de winkel voor verschillende OS’en de op twee na grootste winkel in zijn soort op deze aardbol.

Getjar

De onafhankelijke applicatiewinkel van Getjar heeft naar eigen zegen een nieuwe mijlpaal behaald in de wereld van applicaties. De webwinkel voor zowel betaalde als gratis applicaties krijgt nu per dag niet minder dan drie miljoen download te verwerken, aldus de website in een verklaring. De mobiele webwinkel van Getjar, met aplicaties voor de verschillende mobiele platformas als Android, Blackberry, Symbian en de iPhone, neemt een solide tweede plek in na Apple. Apple wist in negen maanden tijd 1 miljard downloads te bereiken en Getjar blijft in negen maanden tijd steken op 810 miljoen downloads en ondertussen lijkt de kans groot dat de winkel van Apple verder doorgegroeid is. De CMO van het bedrijf, Patrick Mork, weet te melden dat veel gebruikers uit India vooral apps downloaden die de productiviteit van de mobiel verhoogt terwijl gebruikers uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten vooral gecharmeerd zijn van entertainment applicaties. Getjar kan al deze data uit de downloads onttrekken en begint hiermee een zeer belangrijke bron te worden voor adverteerders.

Ook de groei van Android is goed bij Getjar te merken. Terwijl vorig jaar het OS nog niet bij Getjar te vinden was, is het dit jaar het tweede grote OS binnen de website van Getjar om applicaties te slijten. Getjar, met gebruikers uit meer dan 200 landen, zag het afgelopen jaar de dagelijkse downloads met meer dan 300 procent stijgen. De stijging was vooral te danken aan mobiele gebruikers Noord-Amerika, West-Europa, Azië en Zuid-Afrika.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters