GetJar krijgt Apple achter zich aan om term ''App Store''

Amazon is niet meer de enige die Apple met een rechtszaak achter zich aan krijgt vanwege het gebruik van de door Apple geclaimde naam App Store. Ook GetJar, een downloadwinkel voor mobiele software voor zo’n beetje alle apparaten behalve de iPhone, kreeg een brief van een advocaat van Apple.

App Store logo

GetJar is een distributeur van gratis software voor mobiele telefoons. Er is software te vinden voor Android, BlackBerry, Java, Symbian en het mobiele web. Hoewel deze activiteiten die van Apple niet direct in de weg lijken te zitten, stoort het bedrijf zich aan de benaming app store die GetJar op zijn site gebruikt. Die is van ons, claimt Apple.

Een brief van een advocaat met de eis onmiddellijk met het gebruiken van de term app store te stoppen, is op de mat geploft bij GetJar. Wat tot een verbaasde reactie van de CEO heeft geleid.

”GetJar levert al apps aan consumenten sinds 2005, ver voordat Apple dat begon te doen, en wij waren de pioniers van het model dat het grote publiek nu ziet en snapt als een ‘app store’. We hebben een sterke, wereldwijde en groeiende business rond dit model opgebouwd, en dat blijven we doen onder de betiteling ‘app store’ want dat is wat we zijn. Deze zet van Apple is het zoveelste bewijs dat Apple vindt dat het bedrijf boven de wet staat, en hoewel wij een van de kleinere spelers zijn in het veld, zullen wij ons niet laten intimideren door Apple.”

De Amazon appstore voor Androidsoftware is ook tegen zo’n eis van Apple aangelopen. Amazon verzet zich er eveneens tegen, met het argument dat de term app store en de woorden waaruit de term is opgebouwd, een begrip is als ‘winkel’ en generieke woorden bevat die je niet kunt claimen.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. steve-vanm -

    Ik snap Apple echt niet, altijd die rechtzaken. Het is niet dat ze geen winst maken of zo!! Waar doen ze nou zo moeilijk over!!:( Word er echt een btje moe van!!

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Pokémon Go Halloween

Pokémon Go Halloween-event bevestigd: nieuwe Pokémon vangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters