GetJar krijgt Apple achter zich aan om term ''App Store''

Amazon is niet meer de enige die Apple met een rechtszaak achter zich aan krijgt vanwege het gebruik van de door Apple geclaimde naam App Store. Ook GetJar, een downloadwinkel voor mobiele software voor zo’n beetje alle apparaten behalve de iPhone, kreeg een brief van een advocaat van Apple.

App Store logo

GetJar is een distributeur van gratis software voor mobiele telefoons. Er is software te vinden voor Android, BlackBerry, Java, Symbian en het mobiele web. Hoewel deze activiteiten die van Apple niet direct in de weg lijken te zitten, stoort het bedrijf zich aan de benaming app store die GetJar op zijn site gebruikt. Die is van ons, claimt Apple.

Een brief van een advocaat met de eis onmiddellijk met het gebruiken van de term app store te stoppen, is op de mat geploft bij GetJar. Wat tot een verbaasde reactie van de CEO heeft geleid.

”GetJar levert al apps aan consumenten sinds 2005, ver voordat Apple dat begon te doen, en wij waren de pioniers van het model dat het grote publiek nu ziet en snapt als een ‘app store’. We hebben een sterke, wereldwijde en groeiende business rond dit model opgebouwd, en dat blijven we doen onder de betiteling ‘app store’ want dat is wat we zijn. Deze zet van Apple is het zoveelste bewijs dat Apple vindt dat het bedrijf boven de wet staat, en hoewel wij een van de kleinere spelers zijn in het veld, zullen wij ons niet laten intimideren door Apple.”

De Amazon appstore voor Androidsoftware is ook tegen zo’n eis van Apple aangelopen. Amazon verzet zich er eveneens tegen, met het argument dat de term app store en de woorden waaruit de term is opgebouwd, een begrip is als ‘winkel’ en generieke woorden bevat die je niet kunt claimen.

Bron: Mashable

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters