‘Apple forceert Unicode om geweer emoji te verwijderen’

Apple weigert dergelijke emojis op zijn platformen te introduceren, waarschijnlijk in het licht van de recente aanslagen in onder andere Amerika.

Apple en het Unicode Consortium

Apple is lid van het Unicode Consortium, een group bedrijven die elk jaar beslist welke nieuwe emoji’s worden toegevoegd aan de officiële lijst. Doordat er zo een officiële standaard bestaat kunnen gebruikers op vrijwel elk platform door middel van smileys met elkaar communiceren, zonder dat de een niet kan zien wat je zegt omdat zijn software de emoji in kwestie niet ondersteunt. Emojis kunnen qua ontwerp wel verschillen per platform, maar de betekenis blijft hetzelfde.

Apple Emoji

Geweer

Dit jaar stond er een geweer emoji op de lijst van genomineerde nieuwe emojis voor de officiële standaard van 2016. Volgens een betrouwbare anonieme bron heeft Apple hard zijn best gedaan om die nieuwe emoji van de lijst te krijgen, waarop het Unicode Consortium na een unanieme stemming besloot de emoji van de lijst te schrappen. Alle betrokken partijen waren het dus met Apple eens, wat betekent dat er dit jaar geen geweer emoji bij komt. Het pistool emoji, die al een aantal jaar tot de standaard behoort, zal wel blijven bestaan.

Emoji

De geweer emoji behoorde tot een set van Olympische emojis, waartoe ook water polo, boxen en bijvoorbeeld schermen behoorden. Door de politieke en actuele context komt zo’n sportieve emoji nu dus opeens in een heel ander licht te staan. Een medewerker onderstreepte afgelopen maand nog hoe vreemd dat is: “Zo wordt Unicode op een vreemde en overwachte manier toch nog onderdeel van politieke discussies.”

Unicode 9.0

Unicode heeft geen reden gegeven voor het schrappen van de geweer emoji van de lijst van potentiële nieuwe emoji, maar het is niet moeilijk om de link te leggen met alle recente terroristische aanslagen in onder andere Amerika. Afgelopen week schoot Omar Mateen nog 49 bezoekers van een nachtclub in Orlando neer. Apple heeft dan ook besloten om dit soort emojis te weigeren op zijn platformen. De kans is groot dat de beslissing genomen is na de recente aanslag, want over minder dan twee weken komt Unicode 9.0 al uit. Normaliter wordt er zelden nog zo vlak voor de lancering nog een emoji geschrapt.

Bron: CNET

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters