iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor?

Gezichtsherkenning moet niet alleen snel, maar ook veilig zijn. De OnePlus 5T kun je met Face Unlock bijvoorbeeld sneller ontgrendelen dan de iPhone X met Face ID.

Snelle doch onveilige gezichtsherkenning

Dat komt mede doordat de OnePlus 5T minder ‘streng’ is, en daarmee minder veilig. Daarom kun je Face Unlock ook niet gebruiken voor bankzaken en dergelijke. Dan komt de vingerafdrukscanner nog goed van pas, die je niet meer op de iPhone X vindt.

Voor echt veilige gezichtsontgrendeling, is een 3D-sensor nodig. De TrueDepth-sensor van de iPhone X brengt jouw gezicht in kaart, in 3D. Daardoor is het zeer lastig om het toestel voor de gek te houden.

iphone x

Het is nu dus een kwestie van wachten tot Android fabrikanten volgen. Voor de gemiddelde consument zal de veiligheid weinig uitmaken.

Supersnelle toepassingen zoals Face Unlock op de OnePlus 5T worden al met open armen ontvangen. Dit is echter een kwestie van de consument tegen zichzelf beschermen. Het moet veiliger.

Face ID op iPhone X loopt voor

Onlangs beweerden experts nog dat Apple met Face ID een jaar voorloopt op de concurrentie. Oftewel, pas in 2019 krijgen we Android smartphones met 3D-scanners. Zodat je ook met een baard, hoed of bril nog herkend kan worden door je toestel.

Een race tegen de klok dus. Nu blijkt uit informatie van insiders dat de eerste poging al dit jaar op de markt gaat komen. In het derde kwartaal, dat in juli begint.

Volgens hen hebben fabrikanten problemen met het samenbrengen van software en hardware, voor de 3D-sensor. De partij die het meest ver is, is een samenwerking tussen Qualcomm, Himax Technologies en Truly Opto-electronics.

Xiaomi Mi 7 en Samsung?

Allemaal namen die je snel weer mag vergeten, maar Qualcomm is de fabrikant achter de chips die je in vrijwel elke Android smartphone vindt. Zoals de Snapdragon 845 in de OnePlus 6. Zodra Qualcomm dus zijn 3D-module af heeft, zal een groot deel van de markt erop over kunnen stappen.

Omdat Samsung en Huawei echter grotendeels hun eigen chips ontwikkelen, zullen zij hoogstwaarschijnlijk geen koplopers worden. Samsung komt naar verluidt pas in 2019 met een 3D-sensor, voor de Galaxy S10.

Voor dit jaar heeft Samsung nog een ander geheim wapen: een vingerafdrukscanner voor in het scherm. Dat moet de Galaxy Note 9 gaan onderscheiden van zijn voorgangers.

 

Begin dit jaar dook het gerucht op dat de Xiaomi Mi 7 de eerste smartphone met een 3D-sensor zou gaan worden. Het Snapdragon 845-toestel is echter naar verluidt uitgesteld naar Q3, vanwege tegenvallende resultaten op het gebied van gezichtsherkenning.

Pas eind dit jaar barst het feest dus echt los, hoogstwaarschijnlijk met de Xiaomi Mi 7. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters