Gigantische groei voor Chinese smartphonefabrikant Xiaomi

Xiaomi maakt in Azië een stormachtige groei door. In het eerste kwartaal van dit jaar verkocht de Chinese smartphonefabrikant al meer toestellen dan in heel 2013.

Phablet Xiaomi Redmi Note al vijftien miljoen keer voorbesteld xiaomi redmi note2

In Nederland is Xiaomi nog een grote onbekende. De smartphonefabrikant verkoopt hier namelijk nog geen telefoons. Dikke kans dus dat je nog niet van dit merk hebt gehoord. In China lopen ze echter weg met de smartphones van de Chinese fabrikant.

Dat werd gisteren al duidelijk, toen het bedrijf bekendmaakte dat er tienduizend exemplaren van de RedMi Note waren verkocht in één seconde. Het is daarom geen verrassing dat het marktaandeel van Xiaomi groeiende is. Xiaomi blijft sinds haar oprichting vier jaar geleden iedereen in China verbazen, maar vooral zichzelf.

In 2012 verkocht Xiaomi 7,19 miljoen smartphones. Vorig jaar waren dat er al 18,7 miljoen. Bijna een verdrievoudiging, dus. De groei die het bedrijf tot nu to in 2014 doormaakt slaat echter alles. In het eerste helft van dit jaar verkocht Xiaomi namelijk al 26,11 miljoen smartphones. Een groei van 271 procent ten opzichte van het eerste kwartaal in 2013.

Xiaomi verkoopt nu voornamelijk in China en Taiwan haar smartphones, maar daar neemt het bedrijf van ondernemer Lei Jun geen genoegen meer mee. Europa is dit jaar aan de beurt. En dus kan het zo zijn dat we dit jaar in Nederland smartphones als de Mi 3, het huidige vlaggenschip van Xiaomi kunnen kopen.

Dit toestel kost omgerekend zo’n 240 euro. Hiervoor krijg je een toestel met een vierkernige Snapdragon 800-processor die 2,3 GHz klokt. Hij heeft 2 GB ram en 16 of 64 GB opslag, dat niet uitbreidbaar is met een microSD-kaart.

Het full HD-scherm is 5 inch groot en heeft een pixeldichtheid van liefst 441 ppi. De camera’s van de Mi-3 schieten foto’s in 13 en 2 MP. Met 8,1 millimeter is de Xiaomi bovendien best dun. Laat maar komen.

Bron: Xiaomi

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters