Gigaset introduceert tweetal Android-tablets

Fabrikant GIgaset, vooral bekend van de huistelefoons, zal in januari twee Android-tablets op de markt brengen. Het gaat om een goedkoper 8-inch model en een duurder model met een schermdiagonaal van 10.1-inch.

Het goedkopere 8-inch model is voorzien van een resolutie van 1024 x 768, een processor met vier Cortex A7-processoren van MediaTek die geklokt zal zijn op 1.2GHz, 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbaar opslag. Op de achterkant zit een camera met een 5-megapixel sensor, voorop doet de camera zijn werk op 1.2-megapixels. De accu heeft een capaciteit van 3260mAh en moet het volgens de fabrikant zeven uur lang video kunnen afspelen voordat hij leeg is. Het 8-inch model moet 199 euro gaan kosten.

Het grotere broertje van bovenstaande tablets krijgt zwaardere specificaties mee van Gigaset. Dit model heeft een schermresolutie van 2560 x 1600, een processor met vier Cortex A15-kernen van Nvidia, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslag. Ook de camera achterop (8-megapixel) en de batterij (9000mAh) zijn een stuk beter dan die van het kleinere model. Bij de zwaardere specificaties hoort natuurlijk ook een zwaarder prijskaartje, het 10.1-inch model gaat over de toonbank voor 369 euro.

Fabrikant Gigaset is vooral bekend van de handsets voor vaste telefonie. De twee tablets zijn de eerste stappen die de fabrikant op de tablet-markt doet. Gigaset presenteerde eerder deze maand wel een huistelefoon met het Android-besturingsysteem.

Gigaset introduceert tweetal Android-tablets m1mxbliaukyb wd1280 
Gigaset introduceert tweetal Android-tablets m1mxblka01yg wd1280 

Bron: NuTech

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters