'Gingerbread komt volgende week'

Nieuwe geruchten wijzen uit dat Android Gingerbread volgende week wordt losgelaten. Het platform moet een vernieuwde interface krijgen en zou toegespitst zijn op mobiel internet.

Android Gingerbot

Gingerbread waart nu al lang rond in het geruchtencircuit en eerder werd al gesproken van een officiële bekendmaking in oktober. Inmiddels lijkt dat onrealistisch te worden, maar als we een nieuw gerucht mogen geloven dan gaat het systeem toch nog deze maand komen. Volgende week om precies te zijn. De SDK moet volgende week uitgegeven gaan worden, waarna ook direct ontwikkeld kan worden voor Gingerbread en een software-update voor de Nexus One zal waarschijnlijk niet lang daarna volgen, zo wees de release van Froyo uit.

Over de naam van Gingerbread is nog wat onduidelijkheid. Eerst werd er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat het Android 3.0 zou worden, maar inmiddels zijn ook 2.3 en 2.5 als versienummers geopperd. 3.0 zou dan Honeycomb zijn, en echt geschikt voor tablets. Ook Gingerbread zou al beter geoptimaliseerd moeten zijn voor tablets en heeft daarnaast een hele interface-restyle gekregen volgens de geruchten. Ook schijnt de nieuwe versie van Android meer op videobellen toegespitst te zijn, wat uiteraard een direct gevolg is van de integratie van FaceTime in de iPhone.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters