'Gingerbread komt volgende week'

Nieuwe geruchten wijzen uit dat Android Gingerbread volgende week wordt losgelaten. Het platform moet een vernieuwde interface krijgen en zou toegespitst zijn op mobiel internet.

Android Gingerbot

Gingerbread waart nu al lang rond in het geruchtencircuit en eerder werd al gesproken van een officiële bekendmaking in oktober. Inmiddels lijkt dat onrealistisch te worden, maar als we een nieuw gerucht mogen geloven dan gaat het systeem toch nog deze maand komen. Volgende week om precies te zijn. De SDK moet volgende week uitgegeven gaan worden, waarna ook direct ontwikkeld kan worden voor Gingerbread en een software-update voor de Nexus One zal waarschijnlijk niet lang daarna volgen, zo wees de release van Froyo uit.

Over de naam van Gingerbread is nog wat onduidelijkheid. Eerst werd er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat het Android 3.0 zou worden, maar inmiddels zijn ook 2.3 en 2.5 als versienummers geopperd. 3.0 zou dan Honeycomb zijn, en echt geschikt voor tablets. Ook Gingerbread zou al beter geoptimaliseerd moeten zijn voor tablets en heeft daarnaast een hele interface-restyle gekregen volgens de geruchten. Ook schijnt de nieuwe versie van Android meer op videobellen toegespitst te zijn, wat uiteraard een direct gevolg is van de integratie van FaceTime in de iPhone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Leon -

  komt er dan ook een stukje over HTCsence.com bij? Wil de review graag lezen, kijken of er dingen in staan die ik zelf nog niet wist(is paar uur geleden bezorgt door de postbode).

  1. Dominick -

   Omdat ze hem waarschijnlijk zelf gekocht hebben. HTC heeft toevallig vandaag de review-toestellen op de bus gedaan, dus morgen krijgen we hem binnen en dan gaan we zo snel mogelijk een review maken 😉

 2. JaSoN -

  Nou ja maakt mij niks meer uit, heb hem al bestelt bij vodafone, heb hem morgen in huis.
  En trouwens De Desire HD is al uit, maar waarom staat er geen review op de site?

  1. Dominick -

   Omdat HTC hem nog niet levert aan reviewers 🙁 Consumenten gingen voor I guess 😉 En stiekem ook omdat er heel veel interessante telefoons uitkomen nu en ook onze week nog steeds maar 7 dagen heeft 😉

 3. Lesley -

  HELP ME!!! Ik kan helemaal neit meer kiezen tussen de Desire HD en de Galaxy S. Ze zijn allebij even geweldig. De Galaxy S is weer lekker licht en heeft een mooi beeld. Maar de Desire HD heeft weer een groteer beeld, mooie interface, en een betere camera. Kan iemand mij tips geven plz.??:S

  1. Dominick -

   als je waarde hecht aan hoe je toestel aanvoelt zou ik voor de Desire HD gaan, de Galaxy S voelt nogal plastic aan en ziet er imo ook wat minder uit. Verschillen zijn allemaal erg oppervlakkig verder. Denk bijvoorbeeld ook niet dat de camera veel zal uitmaken; de Galaxy S heeft een relatief goede 5MP camera, terwijl ik verwacht dat de 8MP camera van de Desire HD relatief slecht is.

   1. Dominick -

    In my opinion.

    Omdat het aantal megapixels weinig zegt en omdat de Galaxy S een redelijk goede camera heeft weet ik uit ervaring, terwijl de camera's die HTC in haar telefoons stopt meestal niet zo best zijn. Dat garandeert natuurlijk niet dat dat nu weer zo is 😉

 4. Leon -

  HD is wel leuk. Maar ik heb een vraag. als ik bij gsmweb.com de Desire HD bestel. krijg ik hem dan meteen of duurt dat ook weer tot eind oktober??
  Anders is de Galaxy S beter want die is er teminste al meteen.

 5. Martin -

  Maakt mij niet zoveel uit, de Desire HD heeft alles wat een goede smartphone moet hebben, dus ik zou het er voor over hebben om hem te kopen(ga ik ook zeker doen).
  En voor mensen die twijfelen tussen Galaxy S(die ik ken zijn er een hoop), Als je een platte telefoon wilt met super amolet, dan is de Galaxy S iets voor jou. Als je liever iets wil hebben dat meer weg heeft van een soort Ipad, dan is de Desire HD iets voor jou. Hij voelt alleen nogal zwaar aan(zelf ook gevoeld).

 6. JaSoN -

  NIEUWS: Ik ben speciaal naar de Vodafone in Den Haag geweest. ZE HADDEN HEM. Echt een prachtig toestel, ziet er echt mooi uit, mooie sense. en ik heb het eerste nadeel ontdekt: Het is zo zwaar als een baksteen. Maar nu weet ik zeker dat ik hem neem, p.s. vodafone is de ENIGE die hem heeft heb het bij iedereen gevraagd, van telfort tot t-mobile. nergens is hij er nog alleen bij vodafone. ga hem zeker nemen.

  1. Dominick -

   Tenzij het een shop is waar er eentje hangt (die wordt uiteraard niet verkocht), pakken ze meestal gewoon een toestel uit de doos en verkopen ze die meteen, en als hij niet verkocht wordt dan gaat hij weer terug in de doos en wordt hij er voor een volgende klant uitgehaald. Dr is dan dus geen specifiek 'voel-model'. Verschilt natuurlijk ook wel per shop, kom niet echt vaak in een Voda winkel moet ik zeggen. Online heb ik alleen maar winkels gezien waar je hem kunt pre-orderen, maar dan krijg je hem over een week of twee pas…

  1. Dominick -

   Ik verwacht dat er nu nog wel wat shops zijn die hem hebben, maar ik zou niet weten waar. Vodafone shops hebben ze in ieder geval gehad zaterdag, maar misschien zijn die grotendeels al op…

 7. Martin -

  Ik ging gister naar de KPN winkel in rotterdam, en daar zij iemand dat de HD zaterdag is gelanceerd, maar die man weet niet waar die over praat, bijna iedereen die het wil weten weet dat hij veel later uitkomt, maar denkt iemand dat die man wel gelijk heeft?

   1. Martin -

    maar waarom staat dan bij telfort en hi levering 11/11/10??? als hij nu al uit is dan moet hij er volgende week ofzo toch al zijn?

   2. Dominick -

    Er is maar een beperkte batch uitgeleverd en bij sommige dealers kan het nog wat langer duren, maar de eerste toestellen zijn wel zaterdag geleverd.

   3. JaSoN -

    Ik heb overal uitgebreid rondgekeken vandaag, nergens te bekennen, bij vodafone is wel overal reclame(met een prijs(los) van 606!!!!) en bij KPN(549euro) maar bij KPN is hij volgens hun volgende week in de winkel zelf. wel jammer want ik moet per se op 19 oktober mijn abbon verlengen, jammer om zo'n toestel te missen, maar Galaxy S is ook geen slechte keus.

 8. JaSoN -

  voor samsung gaat dat wel even duren voordat de update komt, sommige zeggen 2013 maar dat is wel heeeeeel overdreven. ik denk dat het ene half jaar ofzo duurt.

 9. Martin -

  Versie 3!!!!!! Slecht. Ik wil die update egt.
  O en nog 1 vraagje, hoelang duurt het voordat je een touch telefoon onder de knie hebt, samsung galaxy s wordt m'n eerst(had tot nu toe alleen blackberry). en hoelang heb je nodig om alles naar je eigen smaak in te richten?

  1. Dominick -

   Dat ligt helemaal aan jezelf. Sommige mensen lopen er een aantal dagen mee te kloten en sommige mensen snappen hem na een kwartiertje. Het zal even wennen zijn als je alleen maar blackberry's hebt gehad, maar 't is zeker niet ingewikkelder dan een blackberry, dus ik zou me er niet zo'n zorgen om maken.

 10. Martin -

  De Desire HD gaat 2.2 krijgen zeker weten, maar Samsung Galaxy S zal wel een van de laatste zijn die een update zal krijgen, kijk maar naar Froyo. die is er nu pas en alleen voor Scandinavië(kan je ook downloaden, maar moet je wel Scandinavisch kunne lezen). En welke versie van flash heeft 2.1?

  1. Danijel -

   De kans is zelfs klein dat die het zal krijgen, maar idd. Ook de Samsung Galaxy Tab en de telefoons zoals de Desire HD en Desire Z zullen hem wss gaan krijgen 🙂 Dus alle telefoons die nu met Android 2.2 gelijk al de winkels in belanden hebben de grootste kans.

   1. Dominick -

    Meestal komt er inderdaad maar één, maar van de Nexus One denk ik dat er wel eentje komt…

 11. JaSoN -

  Als GingerBread volgende week uitkomt, en Froyo voor de Galaxy S ook volgende week of begin november, HOELANG gaat de gingerbread update voor Galaxy S dan wel niet duren!!!!!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters