‘Gionee komt met derde M6 met grote batterij’

Dat Gionee binnenkort de M6 en M6 Plus aankondigt, wisten we al. Deze twee telefoons krijgen echter ook een klein broertje: de Gionee M6 Mini, die een karaktereigenschap van de andere twee telefoons heeft overgenomen.

Gionee M6 MiniOok de M6 Mini krijgt namelijk een gigantische batterij. De Gionee M6 heeft een batterij van 5000 mAh en de M6 Plus zit op een accu-inhoud van 6020 mAh. De M6 Mini krijgt met 4000 mAh ook zeker geen kleine batterij. Dit blijkt uit gegevens van Tenaa, de Chinese telecomwaakhond die smartphones keurt voordat ze verkocht mogen worden.

Specificaties van de Gionee M6 Mini

Qua uiterlijk lijkt de smartphone op de andere twee M6-toestellen, behalve dat hij geen vingerafdruksensor krijgt. Het scherm van de telefoon heeft een formaat van 5,3 inch en dit display beschikt over een HD-resolutie van 1280×720 pixels. De smartphone weegt 170 gram en is 8,2 millimeter dik.

Gionee M6 Mini 2De M6 Mini heeft een 1,5 GHz-octacoreprocessor. De hoeveelheid werkgeheugen bedraagt 3 GB en de opslagcapaciteit is met 32 GB ook zeker niet onaardig. Dit kun je uitbreiden met een Micro SD-kaart. Foto’s schiet je met de Gionee M6 Mini in 13 megapixel en aan de voorkant van de smartphone zit een 5-megapixelcamera.

Het besturingssysteem van de telefoon is Android 6.0 Marshmallow en hij ondersteunt ook 4G-internet. Het lijkt erop dat de telefoon een body van aluminium heeft, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. Wat opvalt aan de achterkant van de telefoon is dat er onderaan een grote speaker zit.

Gionee M6 Mini 1Verkrijgbaarheid Gionee

Gionee is zelf niet actief op de Nederlandse markt. Via de officiële kanalen kun je de M6 Mini, zodra ‘ie op de markt komt, dus niet verkrijgen. Wel zijn er meerdere webshops die zelf telefoons uit China importeren en deze dan hier doorverkopen. Het is overigens nog onbekend wanneer Gionee de M6 Plus officieel aankondigt en wat de adviesprijs van de smartphone wordt.

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters