God nu ook telefonisch bereikbaar

Een kunstenaar heeft god’s Hotline gestart, god zal vanaf 7 maart telefonisch bereikbaar zijn op het nummer 0644244901. De kunstenaar heeft dit project gestart omdat hij vindt dat god net als mensen altijd bereikbaar moet zijn voor vragen of problemen.

Johan van der Dong

Het kunstproject van de kunstenaar Johan van der Dong wordt op 7 maart geopend om vier uur in het trappenhuis van het Noorderstation van Groningen. In het trappenhuis van het station zal dan ook regelmatig de telefoon van god rinkelen. De expositie waar de telefoon deel van uit gaat maken bestaat uit de vertoning van LP’s uit het verleden, om het cultuurverschil tussen toen en nu duidelijk te maken. De keuze van de kunstenaar om het kunstwerk in een treinstation te vestigen heeft ook een diepere betekenis: het leven zou namelijk een voortdurende reis zijn, de zoektocht naar de diepere betekenis van het leven.

Johan van der Dong heeft het idee om te bellen met god bedacht omdat hij vond dat bijvoorbeeld bidden geen echt wederzijds contact met god oplevert, hij geeft overigens wel aan dat gelovigen dat anders zouden kunnen ervaren. Bellen met god zou je het gevoel kunnen geven dat wederzijds contact met hem wel mogelijk is, volgens de kunstenaar.

Als mensen het nummer van god bellen, krijgen zij een voicemail te horen waarop een stem vertelt dat hij de oproep even niet kan beantwoorden … de persoon die vervolgens een bericht inspreekt verwacht elk moment teruggebeld te kunnen worden door god zelf. De kunstenaar is benieuwd hoe mensen zullen gaan reageren als ze god kunnen bellen en dus op een moderne manier met hem kunnen communiceren in plaats van door te bidden of naar de kerk te gaan.

Bron: Johan van der Dong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. zwerver -

   Als hij dat doet verliest ie helemaal zijn geloofwaardigheid.

   @Dutchietor
   Het heeft alles te maken met het feit dat het EO-manifest het niet toelaat, dat heeft hij ondertekend bij indiensttreding.

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters