Goedkeuringsproces Apple App Store wordt transparanter

Het beschermende gedrag van Apple met betrekking tot zijn applicatiewinkel zorgt al geruime tijd voor kritiek. Apple wil nu meer open kaart spelen door transparanter te zijn in hoe het goedkeuringsproces verloopt.

Apple App Store tracking process

Apple wijst in het screeningsproces voor de Apple App Store vele applicaties af. Dit levert geregeld frustraties op bij ontwikkelaars die niet begrijpen waarom applicaties geweigerd worden, of waarom het lang duurt voordat de applicatie opgenomen wordt in de applicatiewinkel. Dit leidde al tot boosheid bij een ontwikkelaar van de Facebook-applicatie voor de iPhone. Deze meldt nu Apple’s policy zat te zijn, en geeft het ontwikkelen van de Facebook-applicatie op. Met het trackingsysteem dat Apple bedacht heeft, moet dit straks tot het verleden behoren. Met dit systeem is het mogelijk om te volgen in welk stadium van het goedkeuringsproces de applicatie zich bevindt. Het trackingsysteem is te vinden op de speciale website voor developers.

Doordat concurrerende applicatiewinkels, zoals die van Android en Windows Mobile niet stilzitten, zal Apple de ontwikkelaars te vriend moeten houden. Door tegemoet te komen aan de wensen van de ontwikkelaars lijkt Apple het iPhone-platform interessant te willen houden voor applicatiedevelopers. De Apple App Store is de grootste mobiele applicatiewinkel, met meer dan 100.000 applicaties.

Bron: Iphoneclub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Super Mario Run

Grote update voor Super Mario Run uitgerold: dit is er nieuw lees verder

Flappy Bird iOS 11 apps

Deze vijf klassieke must-have apps werken niet meer op iOS 11 😔 lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters