Goedkeuringsproces Apple App Store wordt transparanter

Het beschermende gedrag van Apple met betrekking tot zijn applicatiewinkel zorgt al geruime tijd voor kritiek. Apple wil nu meer open kaart spelen door transparanter te zijn in hoe het goedkeuringsproces verloopt.

Apple App Store tracking process

Apple wijst in het screeningsproces voor de Apple App Store vele applicaties af. Dit levert geregeld frustraties op bij ontwikkelaars die niet begrijpen waarom applicaties geweigerd worden, of waarom het lang duurt voordat de applicatie opgenomen wordt in de applicatiewinkel. Dit leidde al tot boosheid bij een ontwikkelaar van de Facebook-applicatie voor de iPhone. Deze meldt nu Apple’s policy zat te zijn, en geeft het ontwikkelen van de Facebook-applicatie op. Met het trackingsysteem dat Apple bedacht heeft, moet dit straks tot het verleden behoren. Met dit systeem is het mogelijk om te volgen in welk stadium van het goedkeuringsproces de applicatie zich bevindt. Het trackingsysteem is te vinden op de speciale website voor developers.

Doordat concurrerende applicatiewinkels, zoals die van Android en Windows Mobile niet stilzitten, zal Apple de ontwikkelaars te vriend moeten houden. Door tegemoet te komen aan de wensen van de ontwikkelaars lijkt Apple het iPhone-platform interessant te willen houden voor applicatiedevelopers. De Apple App Store is de grootste mobiele applicatiewinkel, met meer dan 100.000 applicaties.

Bron: Iphoneclub

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters