'Goedkoopste Apple Watch verreweg het populairst'

De goedkoopste Apple Watch lijkt verreweg de populairste uitgave van Apple’s eerste smartwatch te zijn. Ongeveer twee derde van de mensen die een Apple Watch koopt, kiest de Apple Watch Sport.

Apple publiceert dertigtal Apple Watch-apps van ontwikkelaars imgres

Om precies te zijn gaat het hier om 62 procent, zo stelt onderzoeksbureau Slice op basis van meer dan 9 duizend Amerikanen die een Apple Watch kochten. 38 procent neemt de duurdere Apple Watch, die niet gemaakt is van aluminium, maar van roestvrij staal.

Bijna driekwart van de mensen kiest voor de grootste schermversie van de Apple Watch, met een formaat van 42 millimeter. 29 procent neemt de kleinere variant, die een doorsnee heeft van 38 millimeter.

Er zijn drie hoofdcategorieën van de Apple Watch. De Watch Sport is de goedkoopste variant, met modellen vanaf 399 euro. De Watch is verkrijgbaar vanaf 649 euro en de goedkoopste Watch Edition is 11 duizend euro. Onderling zijn er allerlei verschillende varianten. Qua schermformaat zijn er twee varianten: 38 en 42 millimeter. Men kiest vooral voor een zwart bandje. Witte bandjes zijn al veel minder in trek, terwijl gekleurde bandjes nauwelijks worden gekocht.

De Apple Watch ging vorige week in de voorverkoop in een aantal landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het is nog onbekend wanneer de eerste smartwatch van de Amerikaanse fabrikant ook in Nederland te koop zal zijn. Voorlopig lijkt dit nog niet het geval te zijn, aangezien de productie van de smartwatch nog niet zo hoog lijkt te liggen. Waarschijnlijk zijn in Nederland straks dezelfde tarieven van toepassing als in Frankrijk en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Nathan Klumpenaar -

    Ads zag ik niet 🙂 , maar als andere er geen problemen mee hebben, ik heb ze zelf gewoon geblokkeerd.

   2. Nathan Klumpenaar -

    Sorry 🙂 Ik ben nu aant kijken of ik die banners aan de zijkant wel terug krijg, maar die gerelateerde artikelen vindt ik irritant. Ads had ik daardoor juist geblokkeerd.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters