'Goedkoopste Apple Watch verreweg het populairst'

De goedkoopste Apple Watch lijkt verreweg de populairste uitgave van Apple’s eerste smartwatch te zijn. Ongeveer twee derde van de mensen die een Apple Watch koopt, kiest de Apple Watch Sport.

Apple publiceert dertigtal Apple Watch-apps van ontwikkelaars imgres

Om precies te zijn gaat het hier om 62 procent, zo stelt onderzoeksbureau Slice op basis van meer dan 9 duizend Amerikanen die een Apple Watch kochten. 38 procent neemt de duurdere Apple Watch, die niet gemaakt is van aluminium, maar van roestvrij staal.

Bijna driekwart van de mensen kiest voor de grootste schermversie van de Apple Watch, met een formaat van 42 millimeter. 29 procent neemt de kleinere variant, die een doorsnee heeft van 38 millimeter.

Er zijn drie hoofdcategorieën van de Apple Watch. De Watch Sport is de goedkoopste variant, met modellen vanaf 399 euro. De Watch is verkrijgbaar vanaf 649 euro en de goedkoopste Watch Edition is 11 duizend euro. Onderling zijn er allerlei verschillende varianten. Qua schermformaat zijn er twee varianten: 38 en 42 millimeter. Men kiest vooral voor een zwart bandje. Witte bandjes zijn al veel minder in trek, terwijl gekleurde bandjes nauwelijks worden gekocht.

De Apple Watch ging vorige week in de voorverkoop in een aantal landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Het is nog onbekend wanneer de eerste smartwatch van de Amerikaanse fabrikant ook in Nederland te koop zal zijn. Voorlopig lijkt dit nog niet het geval te zijn, aangezien de productie van de smartwatch nog niet zo hoog lijkt te liggen. Waarschijnlijk zijn in Nederland straks dezelfde tarieven van toepassing als in Frankrijk en Duitsland.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters